26 C
Koprivnica
Četvrtak, 6. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Problemi poljoprivrednika // Banke će razmotriti nove modele otplate kredita
P

Ne propustite

Posredovanjem Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam u prostorima Županije u srijedu je održan sastanak predstavnika županijske Udruge stočara i proizvođača mlijeka i komercijalnih banaka te HBOR-a.

Sastanak je bio svojevrsni nastavak razgovora proizvođača s predstavnicima HBOR-a koji je uŽupaniji održan sredinom srpnja ove godine.

Zamjenik župana Darko Sobota uvodno je podsjetio na sve inicijative Županije prema Ministarstvu poljoprivrede u cilju da se pomogne stočarima, koji danas teško žive, a zauzimaju značajno mjesto u gospodarstvu ovoga kraja.

Brojnim mljekarima velik problem izaziva neodrživost poslovanja zbog niske otkupne cijene mlijeka, a također i neredovite isplate za mlijeko od strane otkupljivača i neisplata cjelokupnog iznosa poticaja od strane države. Sve ovo stvara mljekarima gubitke, pa proizvođači teško otplaćuju i kredite bankama. Predstavnici Udruge stočara Marinsko Šimunić i Nikola Pajek zatražili su stoga od banaka pomoć oko otplate u vidu reprograma kredita, refinanciranja i drugih mogućih mjera.

Prisutni predstavnici sedam komercijalnih banaka složili su se da im je u interesu izaći u susret poljoprivrednicima kako bi krediti bili otplaćeni. Stoga su banke individualno s korisnicima spremne razmotriti nove modele otplate kredita, u skladu s kreditnom politikom pojedine banke i interesima njenih vlasnika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Katastrofa

ŽUPAN PROGLASIO Elementarna nepogoda za rasinjsko područje, za procjenu šteta dali rok od 50 dana

Treći dan nakon katastrofalnih poplava na podravskom području, ponajviše na području Općine Rasinja župan Darko Koren proglasio je elementarnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×