Šestero učenika programa gastronomije i zanimanja pomoćni kuhar u pratnji svojih stručnih učitelja iz velenjske Šole za storitvene dejavnosti od 22. svibnja do 2. lipnja obavljali su stručnu praksu u Obrtničkoj školi Koprivnica u sklopu projekta mobilnosti.
Učenici su u školskim kuharskim praktikumima upoznali i pripremali tradicionalni podravski jelovnik i omiljena jela sjeverozapadne Hrvatske, ali i ‘morska’ jela pripremljena na suvremeni način.
Također, sa svojim su stručnim učiteljima učenici pripremili i predstavili knjižicu odabranih slovensko-hrvatskih recepata.
Obrtnička škola je za sudionike mobilnosti organizirala i razne obilaske, posjete i izlete. Tako su, uz stručno vodstvo i u pratnji domaćina, razgledali središta i znamenitosti Koprivnice, Varaždina i Zagreba, posjetili Muzej grada Koprivnice, kompaniju Podravka i njezin Muzej prehrane, Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, obišli razne ugostiteljske objekte ovoga područja te su išli na izlete na Šodericu i Kalnik.
Na kraju njihove mobilnosti uz prigodni je domjenak, koji su pripremili u suradnji sa svojim kolegama iz škole domaćina, učenicima i stručnim učiteljima velenjske škole Obrtnička škola uručila priznanja o obavljenoj stručnoj praksi.