12.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gošek i Jakšić o koprivničkom proračunu za 2014. godinu: Neka i građani daju svoje prijedloge
G

Ne propustite

Kratko upoznavanje javnosti s aktivnostima pred donošenje proračuna za 2014. godinu obavili su danas, 20. studenog, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić. Projekcija proračuna je svima dostupna na službenim stranicama Grada Koprivnice, dok će se sjednica o donošenju novog proračuna i rebalansu ovogodišnjeg održati u prosincu.

– Na Koprivnica.net-u i službenoj gradskoj web stranici bit će objavljena anketa, već u četvrtak, gdje ćemo tražiti građane da daju svoje mišljenje i kažu slažu li se s našim strateškim odrednicama oko razvoja grada. Želimo vidjeti što je za njih važnije, predškolski odgoj, sportovi, kultura, poduzetnišvo, visoko obrazovanje, odnosno želimo dobiti neku povratnu informaciju, pa da zajedno još s vijećnicima vidimo koje promjene još treba napraviti prije samog donošenja proračuna – istaknuo je Gošek.

Zamjenik gradonačelnika Jakšić je tom prilikom pozvao građane da se uključe u slaganje proračuna.

– Naravno da ćemo mi pokušati sve želje građana i prijedloge uzeti u obzir i ukalkulirati ih u projekcije i šeme koje imamo, jer nam je naravno cilj da proračun bude na zadovoljstvo, prije svega, svih građana ovoga grada – dodao je Jakšić.

Planirani je proračun 158,5 milijuna kuna, što je manje nego ove godine.

– Idemo prema cilju da budemo u nekim gabaritima i da jednostavno smanjujemo neke rashode, da stvaramo neke promjene i da, i kroz to, na neki način čim više rasteretimo neke gospodarske subjekte u ovom gradu. Vidljivo je i iz projekcije za 2015. i 2016. da planiramo još više smanjiti proračun, što znači da nam je plan smanjivati rashode – objasnio je Jakšić.

Kazao je da je to vidljivo i u tome što gradske tvrtke više neće dobivati onakve donacije iz gradskog proračuna, jer polako pripremju reorganizaciju gradske uprave, koja naravno ima u cilju smanjiti upravo takve izdatke, a ostaviti više sredstva za poticanje gospodarstva i poduzetništva, ali i svega onoga što su radili da društveni standard u ovom gradu raste i bude među najboljima u Hrvatskoj, kao što je bio i svih ovih godina.

– Kad će ići manje sredstava u gradske firme, naravno da ćemo si ostaviti mogućnost da više dajemo za neke subvencije i poticaje, prije svega kroz naš InnoTech, koji planiramo pokrenuti druge godine, što se samog projekta i papirologije tiče, a nadamo se da će već krajem sljedeće ili početkom 2015. on i zaživjeti. Upravo je innoTech taj koji će biti otvoren i prema običnim, malim poduzetnicima, privatnicima, prema velikim firmama i prema akademskoj zajednici te naravno prema interesima gradske regionalne samouprave. Upravo kroz njega smatramo da bi mogli osigurati gospodarski zamah, a samim time i zapošljavanja u ovome gradu što nam je vrlo bitno – naglasio je Jakšić.

Gošek je pak kao najznačajnije investicije u 2014. izdvojio početak javnog privatnog partnerstva s ministarstvom na izgradnji škole i dogradnji umjetničke škole te radove na Sinagogi.

– Ja vjerujem da ćemo mi u drugoj polovici početi s građevinskim dijelom, kad završi projektiranje, jer je definitivno naša želja da na jesen 2015. nova školska godina započne u novoj školi na Podolicama. Kao i da ovaj dio rekonstrukcije umjetničke škole bude dovršen, a isto tako i sportska dvorana – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća, na što je dodao Jakšić kako će iduće godine biti gotova i prva zgrada u Kampusu, za potrebe Medijskog sveučilišta, odnosno dobivanja dopusnice koja im je potrebna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nezgodno

UPRAVO Velik dio Koprivnice ostao bez struje, traži se kvar

U dijelu Koprivnice maloprije je nestalo struje. Kako doznajemo, bez struje su Ulica Ivana Generalića, Duga ulica, koprivnička Gimnazija, Dom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×