13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Književni susret s Ivonom Šajatović
K

Ne propustite

U sklopu Festivala o pravima djece u organizaciji UNICEF-a, koji se održavao u Koprivnici od nedjelje 17. do srijede 20. studenoga, održan je u Domu mladih susret sa zavičajnom književnicom Ivonom Šajatović u Domu mladih. Susretu su prisustvovali učenici viših razreda triju koprivničkih osnovnih škola – Braće Radić, Antuna Nemčića Gostovinskog i Đure Estera.

– Dvjestotinjak učenika u pratnji svojih knjižničarki i ostali gosti s oduševljenjem su pratili predstavu napravljenu prema Ivoninoj knjizi Tajna ogrilice sa sedam rubina, koju su izveli mladi polaznici dramske skupine Ludens Teatra i time napravili uvod u književni susret. Moderator programa je bio glumac, također Koprivničanac, Sven Šestak koji je predstavio gošću i njezina djela – ističu iz koprivničke Knjižnice i čitaonice Frana Galovića i dodaju kako su u vedrom i šaljivom tonu nastavio razgovor o Ivoninim djelima, u kojem su sudjelovala i djeca.

Veliko zanimanje učenika u Domu mladihKnjiževnica je tom prilikom objasnila kako je svoja djela napisala s ciljem da potakne djecu na čitanje, a željela je i da ta djela budu zabavna i zanimljiva. Inspirira je svakodnevni život pa je tako napomenula da se radnja u jednom od njenih romana zbiva upravo u Koprivnici te da su neki likovi osmišljeni upravo prema osobama iz stvarnog života.

– Budući da je naslov Ivoninog posljednjeg romana Jackpot, na kraju susreta organizirana je tombola kojom je Ivona razveselila troje učenika svojom novom knjigom i malim slatkim poklonom. Ludens Teatar je tom prilikom najavio kako imaju u planu napraviti cijelu predstavu prema Ivoninom romanu Tajna ogrlice sa sedam rubina, što su svi s oduševljenjem prihvatili te nestrpljivo čekaju izvedbu – otkrili su organizatori tog zanimljivog književnog susreta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Supersport HNL

Slaven sutra na Apašu čeka Goricu, Božić: Dužni smo iskupiti se svima koji vole klub i dolaze navijati

Pretposljednji Farmaceuti sutra u 17 sati na svom Apašu dočekuju sedmoplasiranu Goricu. Mediji su ovih dana istaknuli dva bitna...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×