18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U subotu se obilježava Vincekovo u Križevcima
U

Ne propustite

Članovi Udruge vinogradara i vinara Križevci pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na Županijskom Vincekovu, koje će se održati u Širokom Brezju u Badelovom vinogorju u subotu, 18. siječnja.

– Cukrene pajdašice i preštimani pajdaši, kakti prvi od pet zapovedanih vinogradarskih blagdana, Vincekovo bumo slavili dana 18. meseca Malo Božičnjaka /sečnja/ leta gospodnjega 2014. godine, te je on zapovedani blagdan sakom pajdašu – domačinu makar i jednog trseka na brajdici imel – stoji u pozivnici koju je udruga uputila.

Program Vincekova započinje u 13 sati, dolaskom preštimanih pajdašov i lublenih pajdašic u vinorodno područje Široko Brezje (vu Badelov vinograd), dok će se u 14 sati obaviti blagoslov trseka. Blagoslov će vršiti Martinski biskup Martin Bilikum I., Janton Mudlin I. te Vincina Poberun III., a u 17 će se sati održati i Špelancija po Križevačkim štatutima na Strossmayerovom trgu vu Križevcima.

– Da bi se Vincekovo zbavilo kak Bog zapoveda, a stare navade nalažu, od srčeka Vas pozivam da nam se pridružite – ističe predsjednik udruge Denis Maksić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×