16.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 3. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Erasmus program

Učenicima iz Sv. Petra Orehovca odobreno 106 tisuća eura za projekt kojim će spriječiti umiranje školskih filmova
U

Zajedno s partnerskim školama iz Italije, Poljske i Španjolske, radit će na ideji povećanja vidljivosti školskog filma, koji „umire“ nakon što se prikaže na festivalima dječjeg filma.

Ne propustite

 

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec u naredne dvije godine provodit će projekt Small step for film, a big one for European citizenship, odnosno Mali korak za film, veliki za europsko građanstvo, zajedno s partnerskim školama iz Italije, Poljske i Španjolske.

Za navedeni projekt iz EU programa Erasmus partnerima će biti dodijeljena potpora u iznosu od 105.915 eura. Ovaj projekt orehovečkih osnovaca i njihovih partnera spada u kategoriju strateških partnerstva u općem obrazovanju, tzv. K2, kojem je cilj suradnja za inovacije i razmjena primjera dobre prakse.

Orehovečka škola, koja je koordinator projekta, partnere je putem eTwinning portala okupila oko ideje povećanja vidljivosti školskog filma, koji, kako su obrazložili u svojoj projektnoj ideji, „umire“ nakon što se prikaže na festivalima dječjeg filma.

Kroz svoj projekt oni će vidljivost filmova školskih filmskih grupa, nastojati povećati korištenjem tih filmova u medijskom i građanskom odgoju. Zato planiraju snimati filmove na teme iz građanskog odgoja, a jedan od važnih rezultata njihovog projekata bit će i repozitorij s filmovima s temama iz građanskog odgoja. Filmovi na repozitoriju bit će iz svih partnerskih zemalja i s titlovima na engleskom jeziku, a uz filmove osmislit će i odgovarajuće radionice za građanski odgoj.

Nositelji projekta planiraju ostvariti i festival dječjih filmova na teme iz građanskog odgoja, a taj bi se festival trebao održati za vrijeme razmjene kod talijanskih partnera u svibnju 2019. godine.

Osim Italije, tijekom provođenja projekta po šestoro orehovečkih osnovaca i dva učitelja ići će na petodnevne razmjene i u preostale dvije partnerske zemlje. To će biti prilika za upoznavanje njihovih kultura, ali i za usporedbu načina provođenja medijskog i građanskog odgoja u partnerskim školama.

Valja napomenuti da Erasmus program djeluje od 2014. od kad je zamijenio nekoliko programa iz razdoblja 2007. do 2013. Od kako je pokrenut program Erasmus, u Koprivničko-križevačkoj županiji u kategoriji strateških projekata u općem obrazovanju samo su gimnazija iz Đurđevca lani i sad osnovci iz Orehovca uspjeli dobiti Erasmusovu financijsku potporu za svoj projekt kao koordinatori projekta. Koordinatorica projekta je knjižničarka Stojanka Lesički.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uspješna intervencija

FOTO U akciji “Spašavanje mačka Ryana”, pet podravskih vatrogasaca smjestilo mače na sigurno te ga nahranili

Kada srećom, nema požara ili sličnih pojava, jedna od češćih vatrogasnih intervencija spašavanje je životinja koje završe na raznim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×