21.8 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Brži prijevoz pacijenata

FOTO Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije dobio tri nova vozila, ravnateljica Hanžeković: Povećali smo kvalitetu zdravstvene usluge
F

U prvih šest mjeseci, prevezeno je 15.000 pacijenata te učinjeno oko 380.00 kilometara sa sanitetskim prijevozom što ukazuje da treba voditi brigu o obnovi voznog parka.

Ne propustite

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije obogaćen je za tri nova vozila. Točnije, za vozilo hitne pomoći i dva vozila sanitetskog prijevoza. Ovime je obnovljen kompletni vozni park Zavoda, u kojemu nema onog starijeg od dvije godine.

Nabavljena su sukladno najnovijim standardima za njihovo opremanje. Vozilo za hitnu medicinu, primjerice, ima najmoderniju opremu i tehnologiju za zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata, da se pruži najbolja moguća skrb unutar vozila dok se pacijent ne preveze do bolnice.

– Sanitetska vozila su također opremljena s električnim instalacijama i sustavom za primjenu kisika, služe za prijevoz pacijenata od jedne do druge zdravstvene ustanove svakodnevno – objasnila je Mirjana Hanžeković, ravnateljica Zavoda.

U prvih šest mjeseci, prevezeno je 15.000 pacijenata te učinjeno oko 380.00 kilometara sa sanitetskim prijevozom što ukazuje da treba voditi brigu o obnovi voznog parka.

Foto: Sanjin Bojić

– U pravilu, jedno vozilo napravi oko 50.000 kilometara godišnje, što znači da se vozila moraju obnavljati do svake četiri godine. Prije dvije godine, u samu nabavu vozila je uloženo oko tri milijuna kuna. Hvala Županiji što nas podržava. Ono što je najvažnije povećala s kvaliteta zdravstvene usluge za naše pacijente – istaknula je M. Hanžeković.

Inače, Županijski Zavod ima ukupno 24 vozila. Od tog broja, 18 ih je sanitetskih, a šest za hitnu medicinsku pomoć

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, tom je prilikom istaknuo da su vozila temelj za djelatnost Zavoda i da je Županija za nabavu izdvojila oko 1,04 milijuna kuna, a preostali dio novaca je iz proračuna Zavoda, točnije 42.250 kuna.

– Podigli smo razinu dostupnosti zdravstvene usluge integracijom sanitetskog prijevoza u Zavod. Na neki način smo amortizirali i neke naše probleme koje smo imali u smislu pokrivanja terena. Tom novom organizacijom smo velik dio tog problema riješili. Nastojat ćemo zdravstveni sustav unapređivati i dalje. To je naša najmlađa zdravstvena ustanova koja je samostalno počela djelovati tek prije otprilike tri godine. Uloženo je oko 10, 5 milijuna kuna i to najveći dio iz vlastitih, izvornih prihoda Županije – kazao je župan Koren.

Župan Darko Koren i Mirjana Hanžeković, ravnateljica Zavoda // Foto: Sanjin Bojić

Dodao je da je na ovaj način dosegnuta razina kvalitetne zdravstvene usluge te istaknu da nema radne snage, stručnosti i organiziranosti sustava, ta materijalna potpora ne bi ništa značila.

Inače, vozilo hitne medicinske pomoći koštalo je oko 537.250,00 kuna. Za oba vozila sanitetskog prijevoza izdvojeno je oko 545.000.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nacionalni dan hitne medicinske službe

FOTO/VIDEO Hitna služba pokazala spremnost i brzinu u kriznim situacijama, Kučko Gudelj: Ovo je jedna od najzahtjevnijih i najstresnijih grana medicine

Danas je Nacionalni dan hitne medicinske službe! I ovu godinu, na Zrinskom trgu u Koprivnici, Strossmayerovom trgu u Križevcima i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×