29.8 C
Koprivnica
Utorak, 3. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ukrao automobil, ali stigao samo do grabe ispred dvorišta
U

Ne propustite

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, 21-godišnjak i 20-godišnjak, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da su osumnjičenici u utorak, 11. veljače, oko 2.44 sata u Budančevici iz dvorišta kuće otuđili osobni automobil Opel Vectra koprivničkih registracijakih oznaka, u kojem su ključevi bili u kontakt bravi.

Potom je u 3.15 sati u Kloštru Podravskom, kada je vozilom upravljao 21-godišnjak i to bez položenog vozačkog ispita, u Ulici Petra Preradovića zbog nepropisnog kretanja vozilo sletjelo u putni jarak, a potom udarilo i u most prilaza kuće. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Osumnjičenici su se potom pješice udaljili s mjesta događaja, a ubrzo su pronađeni i uhićeni. Jedan, 21-godišnjak, je bio pod utjecajem alkohola od 0,65 promila, a drugi, 20-godišnjak, od 0,73 promila.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, a zbog prometnih prekršaja bit će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.

Da je krađa auta s ostavljenim ključevima vrlo često, potvrđuje i činjenica da je jedan takav automobil ukraden i noćas, 12. veljače, oko 4.15 sati u Hlebinama. Naime, tamo je iz dvorišta kuće nepoznati počinitelj otuđio osobni automobil u kojem su ključevi bili u kontakt bravi. Po izlasku iz dvorišta, počinitelj je sletio u puni jarak i ostavio vozilo. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Zbog takvih slučajeva iz Policijske uprave koprivničko-križevačke upozoravaju kako uvijek treba zaključavati svoja vozila. Dodaju kako kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristit će svaku priliku koja im se pruži. Zato uvijek treba zaključati vozilo, pa čak i da je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazu kuće. Policijski službenici napominju kako treba provjeriti jesu li sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik te svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DOBRE VIJESTI ZA RODITELJE

FOTO/VIDEO Vrtić u Herešinu dobio ime, bili smo u njemu i “snimili” što se radi, uskoro kreće i gradnja u Bajeru

Izgradnja novog vrtića u Herešinu bliži se svome kraju, potvrdio je to danas gradonačelnik Mišel Jakšić, otkrivši i koje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×