-3.7 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uspješan tjedan

FOTO Učenici Obrtničke škole uz razne poslastice obilježili Dan jabuka, a s Aronia kupa vratili se s peharom
F

Škola je za sudjelovanje osvojila pehar, a učenicima su uručene zahvalnice.

Ne propustite

Učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi profesori i stručni učitelji iz Obrtničke škole Koprivnica povodom Dana jabuka u četvrtak su organizirali izložbu jabuka.

Na prigodnom štandu u školskom hodniku prikazani su različiti proizvodi od jabuka kao što su prirodni sokovi, ocat, kašice, kolači, tonik za lice i čips, a posebno su atraktivne bile ušećerene jabuke na štapiću.

Uz proizvode su izloženi i recepti za njihovu izradu, a na štandu je provedena i anketa o konzumiranju ovoga voća.

U izradi dekoracija u obliku jabuke (podmetača, stabala, pregača, broševa i poklon-kutija) sudjelovali su učenici 1. g i 2. g razreda zanimanja pomoćni kuhar i slastičar i pomoćni cvjećar sa svojim stručnim učiteljima i asistentima, dok su učenici 2. h i 3. h razreda zanimanja kuhar i konobar sa svojim stručnim učiteljima ispekli kolače i štrukle od jabuka.

Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Osim obilježavanja Dana jabuka, učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi mentori iz Obrtničke škole Koprivnica tjedan dana prije sudjelovali su na 5. Aronia cupu.

Cilj ove smotre učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola je promicanje zdrave funkcionalne hrane, a ove joj je godine tema bila sljubljivanje pjenušca s delikatesnim vegetarijanskim zalogajima i delikatesnim slatkim zalogajima.

Na smotri, koja se održala u prostorima Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, prisustvovala je 21 škola. Učenici zanimanja kuhar Lana Horvat i Dragutin Draganić te zanimanja konobar Stefan Hum i Damir Radojčić pod vodstvom svojih mentorica stručnih učiteljica Ksenije Sedlanić, Blaženke Barčanec i Andrijane Manojlović iz Obrtničke škole Koprivnica predstavili su se vegeburgerima, kukuruznim cvjetovima s prosom i batatom, tortom od buče, otmjenim kuglicama te mousseom od šampanjca.

Škola je za sudjelovanje osvojila pehar, a učenicima su uručene zahvalnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×