19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Noć knjige u srijedu u koprivničkoj knjižnici
N

Ne propustite

U srijedu, 23. travnja. 2014. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica priprema tri programa u Noći knjige.

Za predškolsku djecu pripremili smo PRIČAONICU na kojoj će u društvu svojih medvjedića slušati priču „Petra i njezin čudni medvjedić Krešo”. PRIČOBUDILICE – mudre priče iz svih krajeva svijeta o istini, ispravnosti, miru, ljubavi i nenasilju namijenjene su svim dobnim skupinama. Za kraj, koprivnička će publika imati priliku bolje upoznati književnika i prevoditelja Borisa Perića, koji će između ostaloga predstaviti i svoj najnoviji roman „Povratak Filipa Latinovića”. Svi su programi otvoreni za zainteresirane i besplatni.

Noć knjige međunarodna je akcija kojoj je cilj afirmacija ljubavi prema knjizi i čitanju. Pod okriljem ove manifestacije u Hrvatskoj obilježava se Dan hrvatske knjige (22. travnja), koji se odlukom Sabora Republike Hrvatske slavi od 1996., i Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) koji je proglašen 1995. godine na Glavnoj skupštini UNESCO-a. Noć knjige održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. 368 sudionika je prijavilo 695 programa i 190 akcija.

U organizaciji proslave Noći knjige ove godine u Hrvatskoj sudjeluju svi koji su na neki način povezani s knjigom od autora, knjižnica, knjižara do čitatelja…Koprivnički knjižničari također se vesele Vašem dolasku i zajedničkom druženju u Noći knjige 2014.!

PROGRAM NOĆI KNJIGE 2014. U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ” KOPRIVNICA

Od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu

Pričaonica za djecu predškolske dobi

Djeco, ponesite u knjižnicu svoje medvjediće!

Čitamo priču u društvu svojih medvjedića: Petra i njezin čudni medvjedić Krešo

Voditeljica: Nikol Bali

PozivnicaU 18.00 sati u Čitaonici tiska

Pričobudilice – mudre priče iz svih krajeva svijeta

U 18 sati u Čitaonici tiska (1. kat) započet će program Pričobudilice. Okosnica programa su mudre priče iz svih krajeva svijeta o istini, ispravnosti, miru, ljubavi i nenasilju. To su priče koje su u davna vremena pričali učitelji, gurui, šamani i mistici svojim učenicima, a roditelji sinovima i kćerima. To su priče koje bude, donose svjetlo, usmjeravaju, vode, nadahnjuju i uzdižu. Pripovijedajući priče, Rajna Gatalica i Tina Gatalica ponovno ih oživljavaju i njihovu poruku prenose slušateljima. Glazbenu pratnju programu će dati Boris Damljanović koji će pjevati, svirati usnu harmoniku i saksofon. Program će se odvijati u suradnji sa Sathya Sai Središnjim vijećem Hrvatske.

U 19.30 sati u Stručno-znanstvenom odjelu

Književni portret Borisa Perića i predstavljanje romana „Povratak Filipa Latinovića”

U 19.30 sati u Stručno-znanstvenom odjelu započet će književni susret s Borisom Perićem koji će predstaviti roman „Povratak Filipa Latinovića” (OceanMore, 2013.). S autorom će razgovarati dr. sc. Tomislav Pletenac, a program će se ostvariti u suradnji s Nakladnikom OceanMore. Gosti će biti članovi klubova čitatelja Gimnazije „Fran Galović” Koprivnica i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica.

Boris Perić rođen je 1966. u Varaždinu. Prozaist je i esejist, povremeno piše za novine te vrlo aktivno prevodi s njemačkog jezika, s kojega je osim znanstvenih i teoretskih radova preveo i niz važnih djela njemačke i austrijske suvremene književnosti. Kao svojevrsni poslanik njemačkoga jezika u Hrvatskoj često je hrvatskoj čitateljskoj publici otkrivao ključna imena i djela.

Autor je knjiga Priče iz bečke kuhinje (2004.), Heartland i druge priče (2006.), Vampir (2006.), D’Annunziev kod (2007), Na večeri s Drakulom (2009.), Ogledi o ekstazi (2010.) i Povratak Filipa Latinovića (2013.).

Najistaknutiji je hrvatski stručnjak za vampire i vampirologiju, čime se bavi u svojim publicističkim i književnoznanstvenim tekstovima, ali i u romanima.

Njegov posljednji roman govori o Filipu Latinoviću našeg doba, a Krleža mu je pritom predložak ili nadahnuće. U romanu prepoznajemo da se radnja odvija u današnje vrijeme i daje duh vremena u kojem Hrvati žive. Povratak Filipa Latinovića mogao bi izazvati pozornost unutar hrvatske književne produkcije ne samo posezanjem za motivima iz misaone riznice Miroslava Krleže, a da istom ne bude parodija, ni pokušaj pisanja nastavka njegova romana, nego i svojevrsnom erotizacijom nekih njegovih likova i njihove unutarnje motivacije na zasadama psihoanalitičkog i filozofskog promišljanja fenomena sadizma i mazohizma.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×