17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kultura u Gradu

Ovog vikenda uživajte u predstavi 18:11 Psihoza
O

Tekst za predstavu 18:11 Psihoza napisao je Ivan Grobenski prema drami britanske dramatičarke i redateljice Sarah Kane 4:48 Psihoza. Radi se o posljednjoj drami spomenute autorice, koja se bavi, kao što i sam naziv govori – psihozom i poremećajem kliničke depresije.

Ne propustite

Ove subote u Kulturno kreativnom centru Pixel obilježava se Noć kazališta predstavom 18:11 Psihoza.

Predstavu organiziraju udruge Pod galgama i Mamuze, a glavnu ulogu igra Vlatka Adžić. Vlatka je svoje prve glumačke nastupe ostvarila s Gradskim kazalištem Đurđevac, u kojem se imala prilike okušati u različitim žanrovima i kazališnim tehnikama, a pohađala je i edukativni glumački program umjetničke organizacije Studio Kubus u Zagrebu. Kao članica udruge Pod galgama Vlatka je više puta nastupala upravo u Pixelu: u predstavi Brda kao bijeli slonovi, performansu Kroz Galovićevo ogledalo te u sklopu prvog Festivala izvedbenih umjetnosti i kazališta.

Tekst za predstavu 18:11 Psihoza napisao je Ivan Grobenski prema drami britanske dramatičarke i redateljice Sarah Kane 4:48 Psihoza. Radi se o posljednjoj drami spomenute autorice, koja se bavi, kao što i sam naziv govori – psihozom i poremećajem kliničke depresije. Psihoza je psihički poremećaj čiji je prvotni simptom otuđenje pacijenata od realnosti. Ogleda se u poremećenom kontaktu ili čak prekidu kontakta sa stvarnošću, dubokim poremećajima opažanja, emocija, mišljenja i ponašanja. Psihotičnoj osobi često nedostaje uvid u vlastitu bolest, pa zbog toga bolesnik vjeruje da on nije bitno poremećen, već njegova okolina.

Predstava će se održati u Kulturno kreativnom centru Pixel, u subotu 18. studenog, s početkom u 22 sata. Program je sufinanciran sredstvima Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, a ulaz na predstavu je besplatan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Braća Radića

POMOZIMO “Radići” sudjeluju u natječaju RTL pomaže djeci, a treba im vaš klik! Evo kako glasati

Učenici OŠ "Braća Radić" Koprivnica snimili su video uradak kojim sudjeluju na RTL-ovom natječaju RTL pomaže djeci. Jedina su prijavljena...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×