18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Obnova kulturne baštine

Poznata Kuća Malančec ušla u novu fazu obnove
P

Tijekom listopada i studenoga 2017. godine izvedeni su elektroinstalaterski radovi, dovršeno je žbukanje zidova te čišćenje i fugiranje stropnih traverzi i svodova. Pored toga, izvedeni su izolaterski građevinski radovi podne konstrukcije te se izvode potrebni obrtnički (stolarski i bravarski) radovi na podrumskim otvorima.

Ne propustite

Kuća Malančec kao zaštićeno nepokretno kulturno dobro RH u posljednje 4 godine u postupku je građevinske obnove prema glavnom projektu obnove izrađenom od tvrtke Primapars d.o.o. iz Zagreba.

Sukladno ovogodišnjim osiguranim sredstvima Ministarstva kulture (200.000,00 kn) i Grada Koprivnice (60.000,00 kn) provodi se 3. faza sanacije podrumskih zidova i podne konstrukcije, a čiji je izvođač tvrtka KOMING d.o.o. iz Koprivnice.

Tijekom listopada i studenoga 2017. godine izvedeni su elektroinstalaterski radovi, dovršeno je žbukanje zidova te čišćenje i fugiranje stropnih traverzi i svodova. Pored toga, izvedeni su izolaterski građevinski radovi podne konstrukcije te se izvode potrebni obrtnički (stolarski i bravarski) radovi na podrumskim otvorima. Do kraja kalendarske godine preostaje dovršiti manje građevinske sanacijske zahvate u jednoj podrumskoj prostoriji i vanjskoj drvenoj verandi. Stručni nadzor provodi tvrtka Elitbiro d.o.o. iz Koprivnice (Zoran Šepec), a zaštitarski nadzor Milan Pezelj iz Ministarstva kulture RH – Konzervatorski odjel u Bjelovaru.

Do kraja ožujka 2017. godine u suradnji s Gradom Koprivnica i konzultantskom tvrtkom Razbor iz Zagreba pripremljena je cjelovita dokumentacija za potrebe prijave EU natječaja vezanog uz obnovu kulturne baštine u svrhu turističkog razvoja, ali do čijeg otvaranja do danas nije došlo. Riječ je o projektu koji bi obuhvaćao cjelovitu obnovu Kuće Malančec s dvorišnom dogradnjom novog objekta u visini od preko 11 milijuna kuna, a kojim bi se objekt stavio u funkciju i upotpunio kulturno-turističku ponudu Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×