12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Gradonačelnica primila učenike koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj i međunarodnoj razini
G

Ne propustite

Učenike koji su ostvarili izniman uspjeh na državnim natjecanjima i jednom međunarodnom natjecanju te njihove mentore, primile su danas u prostorijama Grada Koprivnice gradonačelnica Vesna Želježnjak i njena zamjenica Melita Samoborec.

David Emanuel Lukšić, učenik Gimnazije „Fran Galović” (4. razred) pobjednik  je na međunarodnom natjecanju „MATH – Factor” koji je u suradnji s mentoricom Marinom Furkes snimio video u trajanju od tri minute gdje opisuje „Diffie – Hellman key exchange” iz područja kriptografije.

Na državnom natjecanju iz fizike vrhunske rezultate postigli su učenici Gimnazije „Fran Galović” i to David Prelogović (4. razred)  koji je osvojio prvo mjesto i Karlo Šerbetar (2. razred) koji je zauzeo drugo mjesto. Mentor učenicima bio je profesor Ljubomir Car.

Na državnom natjecanju iz astronomije Klaudija Molnar (4. razred) osvojila je prvo mjesto u svojoj generaciji i Mateja Štefanić (1. razred) također prvo mjesto u svojoj generaciji. Mentor učenicama koje također pohađaju Gimnaziju „Fran Galović” bio je Ljubomir Car.

Učenici Obrtničke škole smjera vodoinstalater Vedran Galinec i Emanuel Senković osvojili su drugo mjesto pod vodstvom mentora Vladimira Bračka na državnom natjecanju vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije.

Također je važno napomenuti da se David Prelogović, uspio kvalificirati u olimpijsku ekipu Republike Hrvatske iz fizike.

Na kvalifikacijski test za Olimpijadu iz astronomije i astrofizike također su pozvani i učenici: Ivan Orehovec (4. razred), Karlo Šerbetar (2. razred), Klaudija Molnar (4. razred) i Mateja Štefanić (1. razred). Tako će koprivnička Gimnazija na kvalifikacijama imati čak četvero učenika. Olimpijada će se održati od 13. do 21. srpnja u gradu Astana u Kazahstanu.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak zahvalila se učenicima na postignutim rezultatima te istaknula važnost ulaganja u znanje, ali i potporu koju dobivaju od roditelja i profesora pa i  lokalne zajednice kako bi postigli zapažene rezultate.

Uz učenike i mentore, prijemu su prisustvovali i  ravnatelj Gimnazije „Fran Galović” Vjekoslav Robotić  te ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratko Ljubić.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×