34.9 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prvijenac Mateje Bilosnić na Danima suvremenog plesa očarao Varaždince
P

Ne propustite

U Varaždinu su u nedjelju završili šesti Dani suvremenog plesa, u organizaciji umjetničke organizacije Vrum. Od četvrtka je mnoštvo Varaždinaca pogledalo festivalske programe, a najviše se uživalo u predstavama koje su na Velikoj sceni i na Podrumskoj sceni Rogoz varaždinskog HNK izveli domaći i inozemni plesni ansambli.

U četvrtak je mlada Zadranka Matea Bilosnić izvela svoj autorski prvijenac „This is you?”.

– Ideju za predstavu dobila na koncertu banda Prodigy. U to vrijeme nisam imala prostor za rad pa sam zaključila da, zapravo, mogu raditi bilo gdje, pa tako i na koncertu. Naravno, kasnije sam još radila na predstavi u prikladnim uvjetima – rekla je Matea tijekom kritičkog parkoura koji je moderirala Mila Pavićević, kritičarka i dramaturginja. Bilosnić je očarala publiku koja ju je nagradila dugim pljeskom.

Predstava Zagrebačkog plesnog ansambla privukla je brojnu publiku

Zagrebački plesni ansambl u sastavu šestero plesača u petak je izveo predstavu Anything koju je koreografirao Daniel Abreu iz Španjolske. Varaždinci, koji su ZPA na Danima suvremenog plesa imali prilike vidjeti i prijašnjih godina, ponovo su ih u velikom broju došli pogledati. Iako hladna i mračna scenografija, u kombinaciji s raskošnom koreografijom i besprijekornom izvedbom ostavila je dubok dojam na publiku.

Nasmiješena dječja lica nakon nedjeljnog programa

Predstavu za djecu San žute čarape, koreografkinje Dalije Aćin Thelander i u izvedbi beogradskog Bitef teatra, u nedjelju je pogledalo nekoliko desetaka djece i njihovi roditelji. Mališani su uživali u avanturama nestašne čarapice, a osmijehe na lice izmamila im je i prezentacija koreografskog laboratorija. Troje posjetitelja otišlo je s predstave s bonovima za Froddo cipele.

Podsjećamo, tijekom proteklih tjedan dana u Varaždinu se u sklopu festivala, a na inicijativu mreže Kliker, u laboratoriju radilo na temu Kako kreirati za mladu publiku. Profesionalne koreografe i plesače mentorirao je Hendrik Lebon iz Belgije, a u petak su ih posjetila djeca iz vrtića Dječji svijet kako bi se umjetnici okušali u radu s djecom.

Popratni festivalski sadržaji doprinijeli raznolikosti programa

Također, Radionica suvremenih plesnih tehnika koju je od četvrtka do nedjelje vodila mlada slovenska plesačica i plesna pedagoginja Lili Rampre ostavila je polaznike izmorene, s upalom mišića, ali zadovoljne i u želji za što više takvih sadržaja u Varaždinu.

Popratni programi uključivali su kino na otvorenom gdje se projicirao film Blush, autora Wima Vandekeybusa. Unatoč vrlo niskim temperaturama zraka u Varaždinu, pitoreskni kadrovi filma i odlična glazba zadržala je publiku na livadi uz Lančanu kulu. Festivalski partiji bili su standardno dobro posjećeni, a zagrebački bend Žen snimio je i live DVD tijekom nastupa na Podrumskoj sceni Rogoz. U nastavku subotnje večeri do jutra se zabavljalo uz DJ-e Wuffa, Mae’n i Streepyja.

U Varaždinu je u nedjelju održan i sastanak Klikera na kojem su prisustvovali izvedbeni umjetnici iz cijele Hrvatske zainteresirani za rad s djecom i mladima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Novigradu Podravskom

FOTO/VIDEO Predobri domaćini u Fijolici oduševili posjetitelje, Dan otvorenih vrata vrtića događaj je za 5!

U tijeku je proslava Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Fijolica u Novigradu Podravskom. Odvija se u sklopu Dana općine...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×