24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

O smanjenju sredstava za udruge bit će govora i na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice
O

Ne propustite

Iako još nije definiran datum održavanja redovne sjednice koprivničkog Gradskog vijeća, i u gradskoj upravi i u oporbi u tijeku su intenzivne pripreme za ponovno okupljanje. Od kraja ožujka održane su dvije tematske sjednice a ponovo redovno okupljanje koprivničkih vijećnika bilo je najavljeno za kraj svibnja, pa potom za početak lipnja, a sada izgleda da će biti održana tek u drugoj polovici ovog mjeseca.

Vijećnici će na dnevnom redu imati poveći izbor tema, među kojima i rebalans ovogodišnjeg proračuna. A osim financijskog stanja Grada oporbu zanima i što je s koncesijom za parkiranje jer je ugovor istekao još u veljači, te ima li Grad plan za privlačenje investitora. A posebno im je zanimljiva i raspodjela proračunskog novca udrugama. Na nelogičnosti je ukazao vođa oporbe, HDZ-ov Ernest Forjan:

– Mi imamo na području Grada Koprivnice devet udruga žena koje su naše čuvarice tradicije, koje su uvijek Gradu Koprivnici prilikom svih manifestacija na usluzi a tijekom cijele godine one sve zajedno dobivaju 17.000,00 kuna. Znači, tu se radi os smiješnim sredstvima koja su više – manje jedna populistička poruka. Ali sve ovo što se da iščitati iz raspodjele sredstava, mislim da o tome trebamo raspraviti na malo kvalitetniji način u budućnosti i vidjeti kako ta sredstva bolje i kvalitetnije raspodijeliti – kazao je Forjan. 

U gradskoj su upravi svjesni potreba ali i financijskih mogućnosti, s obzirom da se gradski proračun puni u uvjetima sveopće gospodarske krize. Rekao je to dogradonačelnik Mišel Jakšić

– Baš sam gledao udruge žena. One su dobile malte ne al pari s prošlom godinom. S tim da valja naglasiti da ima puno tehničkih situacija gdje mi udrugama žena pomažemo i na neki drugi način, ne samo direktno kroz sredstva koja se daju za određene programe. Ja shvaćam da udruga koja radi ako dobije manje sredstava da će izraziti nezadovoljstvo. Apsolutno mi je to jasno, čak ih mogu shvatiti i podržati. Ali mi moramo voditi brigu o rashodovnoj strani proračuna – rekao je Jakšić. 

Recimo i da će oporba predložiti da se vijećnici odreknu naknade za sudjelovanje u sjednici te da taj novac daruju za pomoć poplavljenoj Slavoniji.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druženje i sport

FOTO Plazma Sportske igre mladih u Koprivnici su okupile tisuću učenika osnovnih škola, evo tko ide na završnicu

Na sportskom igralištu u sklopu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski okupilo se gotovo tisuću učenika osnovnih škola s područja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×