15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Novi sporazum

[FOTO] PORA i LAG Podravina pripremili su projekt kojima će olakšati poduzetnicima korištenje novca iz EU fondova
[

Danas želimo ojačati preduvjete koje imamo za OPG-ove i poduzetnike, nastojat ćemo im se još više približiti info-točkama po cijeloj županiji i bit ćemo im raspoloživi na terenu kako bismo im pomogli da iskoriste sve što im se nudi. Samo takvom sinergijom, podrškom i suradnjom možemo nešto napraviti, rekla je Melita Birčić.

Ne propustite

Suradnja između PORA-e, Razvojne agencije Podravine i Prigorja, i ruralnih sredina koje su okupljene u Lokalnoj akcijskoj grupin Podravina danas je potpisom sporazuma postala još jača.

Direktorica PORA-e Melita Birčić i predsjednik LAG-a Siniša Pavlović potpisivanjem sporazuma osigurali su bolje uvjete i pogodnosti za stanovnike 16 općina koje LAG obuhvaća, a jedna od glavnih novosti bit će uspostavljanje info točaka na kojima će se poduzetnici i vlasnici OPG-ova moći informirati o tome kako što bolje i efikasnije iskoristiti ono što im se nudi, pogotovo sredstva iz EU fondova.

– Kontinuirano surađujemo s LAG-ovima, koordiniramo sudionike kako bi mogli optimalno djelovati i stvarati. Što se tiče EU projekata za jedinice lokalne samouprave u županiju, u ovoj godini smo pripremili 12 projekata vrijednosti 45 milijuna kuna, a sudjelovali smo i u pripremi čak 31 projekta vrijednih 72 milijuna kuna. Danas želimo ojačati preduvjete koje imamo za OPG-ove i poduzetnike, nastojat ćemo im se još više približiti info-točkama po cijeloj županiji i bit ćemo im raspoloživi na terenu kako bismo im pomogli da iskoriste sve što im se nudi. Samo takvom sinergijom, podrškom i suradnjom možemo nešto napraviti – rekla je Melita Birčić.

PORA LAG
Foto: Ivan Brkić

Siniša Pavlović izrazio je zadovoljstvo novim sporazumom te je istaknuo da je suradnje PORA-e i LAG-a Podravina i dosad bila jako dobra i na obostrano zadovoljstvo, a njegovo mišljenje dijeli i voditeljica LAG-a Mihaela Lončar.

– PORA je bila ta koja je ‘kliknula’ da se osnuje LAG. Podupire nas i Županija, moram istaknuti savez Alpe-Adria, gdje povezujemo tradiciju, kulturu i turizam – podsjetila je voditeljica.

Kao napredak u suradnji ovaj sporazum gleda i župan Darko Koren, pogotovo zato što se radi o najvećem LAG-u u županiji.

– Nastojimo biti poveznica između potpornih institucija za županijsko gospodarstvo, poljoprivredu i regionalni razvoj. I dosad je postojala uska suradnja PORA-e i LAG-a, ovo je samo formalizacija i korak naprijed u njihovom odnosu, a rezultati će biti još bolji – smatra župan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kvizaški nastup

Koprivnički knjižničar Kristian Ujlaki odličan na Milijunašu, otišao kući s dobrim dobitkom

Svim Koprivničancima dobro poznati knjižničar Kristian Ujlaki nastupio je danas na kvizu Tko želi biti milijunaš. Kristian je vrlo glatko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×