15.1 C
Koprivnica
Subota, 28. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Đurđevcu svečano otvoreno Svjetsko rukometno prvenstvo za juniorke
U

Ne propustite

U Đurđevcu je na pozornici Picokijade kod Staroga grada u petak navečer svečano otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice. Otvorenim ga je proglasio potpredsjednik Svjetske rukometne federacije (IHF) Mansour Arema, a prigodnim riječima nazočnima su se obratili i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola te gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković. Potom se kod Staroga grada uživalo uz koncert Miroslava Škore.

U subotu počinje natjecanje po skupinama u Zagrebu, Dugom Selu, Čakovcu i Koprivnici, gdje će svoje utakmice u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića igrati Mađarska, Francuska, Švedska, Japan, DR Kongo i Portugal.

Hrvatska će se u Dugom Selu ogledati sa selekcijama Norveške, Češke, Južne Koreje, Urugvaja i Kazahstana. Prvi je na redu Urugvaj u subotu u 20.45.

U osmini finala skupina A križa se sa skupinom B (Zagreb) u kojoj su Danska, Nizozemska, Njemačka, Angola, Srbija i Argentina. Čakovec će ugostiti Rusiju, Rumunjsku, Sloveniju, Brazil, Kinu i Tunis.

Japanske reprezentativke kupuju licitarska srca na štandu u Đurđevcu // Foto: Koprivnica.netPo četiri najbolje plasirane momčadi iz četiri sklupine izborit će plasman u osminu finala koja je na rasporedu 7. srpnja u Dugom Selu i Koprivnici, a sve utakmice od četvrtfinala do završnice igrat će se u Koprivnici. U Dugom Selu će se razigravati za plasman od 9. do 16. mjesta, dok će Čakovec biti domaćin President’s Cupa.

– Odradili smo odlične pripreme, cure su dale sve od sebe i prilično dobro smo se pripremili za napore koji nas očekuju. U pripremnim utakmicama dali smo priliku svim igračicama, i spremni ćemo dočekati prvenstvo. Osnovna želja nam je proći skupinu i izboriti osminu finala i onda se u Koprivnici pokazati u što boljem svjetlu. Puno čimbenika utjecat će na konačan rezultat, ali nadamo se dobrim utakmicama i dobrom prvenstvu – izjavio je hrvatski izbornik Hrupec.

Cijena ulaznica za prvi dio natjecanja je simboličnih 10 kuna po danu.

RASPORED UTAKMICA SKUPINE C

SUBOTA, 28. LIPNJA

16.15 Mađarska – Japan

18.30 Francuska – Portugal

20:45 Švedska – DR Kongo

NEDJELJA, 29. LIPNJA

16.00 Japan – Francuska

18.15 DR Kongo – Mađarska

20.30 Portugal – Švedska

UTORAK, 1. SRPNJA

16.00 Mađarska – Portugal

18.15 Francuska – Švedska

20.30 Japan – DR Kongo

ČETVRTAK, 3. SRPNJA

16.00 Francuska – DR Kongo

18.15 Švedska – Mađarska

20.30 Portugal – Japan

SUBOTA, 5. SRPNJA

16.15 DR Kongo – Portugal

18.30 Švedska – Japan

20.45 Mađarska – Francuska

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

tko ga se sjeća?

ePODRAVINA FLASHBACK Ovo morate vidjeti! Tulumi u legendarnom Jokeru još uvijek se pamte, a fotke otkrivaju jeste li bili tamo

Oni koji su izlazili početkom 2000-ih reći će kako je noćni život Koprivnice u to vrijeme "gorio". Brojni kafići...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×