15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
blagdani su stigli

Pitali smo Koprivničance kako se spremaju za Božić, koliko troše i što planiraju za taj dan
P

I dok su neki od naših ispitanika shopping obavili prije tjedan dana, većina će to napraviti dan prije Badnjaka s obzirom na prenatrpan raspored i obaveze tijekom tjedna.

Ne propustite

Vrijeme je blagdana i darivanja. Stoga smo odlučili provjeriti kod građana Koprivnice jesu li obavili kupnju za blagdanski stol te kupili božićne poklone i koliko novca su za to ili misle potrošiti.

I dok su neki od naših ispitanika shopping obavili prije tjedan dana, većina će to napraviti dan prije Badnjaka s obzirom na prenatrpan raspored i obaveze tijekom tjedna.

– Dio hrane za blagdanski stol sam već kupila, purica je spremna i sve što mi je potrebno za napraviti kolače. Poklone kupujem djeci i roditeljima. Neću puno potrošiti jer gledam da su to sitnice koje će razveseliti, a nisu pretjerivanje – kazala nam je Snježana Dragec.

Snježana Dragec //Foto: Sanjin Bojić

– Suhe kolačiće smo mama i ja već ispekle, slijedi još kupnja hrane za blagdanski stol. Ne pretjerujemo s hranom. Osim poklona za kćerku i nećake, darujem muža i roditelje. Potrošim oko 100 kuna po poklonu kad su djeca u pitanu – rekla je Nikolina Žufika.

Nikolina Žufika //Foto: Sanjin Bojić

– Poštujem blagdan Božić i slavim ali ne pretjerujem. Kupim za objed racu i krumpir i to je zaista dovoljno. Ne treba pretjerivati. Za poklone potrošim od 50 do 100 kuna. Ne razumijem ljude koji troše do iznemoglosti pa kad dođu blagdani onda kukaju da nemaju ni kune u novčaniku – izrazila je svoje mišljenje Štefica Pintarić.

Štefica Pintarić//Foto: Sanjin Bojić

– Nisam još uvijek obavila kupnju s obzirom na to da radim. Na ručak sam pozvana kod kćerke pa ne kuham. Na poklone za unuke i bližnje potrošim oko 400-tinjak kuna. Ma to su sitnice kojima ih nastojim razveseliti – rekla je Mira Topalović.

Mira Topalović//Foto: Sanjin Bojić

– S obzirom na to da radim i nemam preko tjedna baš vremena, kupnju obavljam dan prije badnjaka. Imam veliku obitelj, dosta je poklona za kupiti pa ću potrošiti oko 1000 kuna. Purica za blagdanski stol je spremna i želimo se za Božić što više posvetiti jedni drugima, obitelji – kazala nam je Mirjana Potočnjak.

– Mogu reći da sam spreman za Božić, obavio sam što sam morao. Poklone sam kupio tjedan dana prije jer želim izbjeći gužve, stres i stajanje u redu na blagajni s obzirom na to da većina kupnju obavlja dan prije badnjaka. Potrošio sam oko 500-tinjak kuna – istaknuo je Jurica Puklavec.

– Dio kupnje sam već obavio, ostatak slijedi. Kad kupujem poklone, gledam da to bude nešto korisno, a opet da ne pretuerujem s trošenjem. Potrošim oko 500-tinjak kuna sveukupno. Sve su to sitnice kojima želim razveseliti svoje najmilije – rekao je Zvonimir Poljičak.

– Mi ćemo imati miran obiteljski ručak, kao i uvijek. Kod nas se tradicionalno peče odojak za Badnjak, takvi su nam običaji. Kupovinu sam već obavila, a na poklone sam potrošila oko tisuću kuna – rekla nam je Finka Lovrić.

Zvonimir Poljičak //Foto: Sanjin Bojić
Jurica Puklavec//Foto: Sanjin Bojić
Mirjana Potočnjak//Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×