22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održan 2. Zdravstveni susret pod suncobranima ispred Knjižnice, u petak o zdravom spavanju
O

Ne propustite

„Zdravstveni susreti pod suncobranima” naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek”, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Zdravstveni susreti održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

U petak 11.7.2014. građani su na drugom zdravstvenom susretu razgovarali sa Sanjom Švarc-Janjanin, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije o fizioterapiji. Fizikalna i rehabilitacijska medicina njeguju holistički pristup bolesniku s naglaskom na bolesnikovu osobu. Svrha fizikalne i rehabilitacijske medicine jest očuvanje i povećanje kakvoće života bolesnika s kroničnom bolešću ili oštećenjem. U tu svrhu primjenjuju se fizikalni agensi kako u prevenciji tako i u liječenju i rehabilitaciji. Predavačica je govorila o tome kako većina ljudi vodi život nesklon zglobovima (ne kreću se dovoljno, ne vježbaju, nepravilno sjede) te je navela različite vrste artritisa i načine kako ih liječiti. Istaknula je ciljeve fizioterapije te najučinkovitije tretmane poput vježbi u bazenu, masaže, elektroprocedure, lasera, magneta i tensa te spomenula koji tip tretmana odgovora kojem tipu pacijenta. Naglasila je sve veću prisutnost fizioterapeuta unutar ostalih grana medicine.

U petak 18.7.2014. od 10 do 11 sati građani će na trećem zdravstvenom susretu razgovarati o zdravom spavanju. Temu će predstaviti mr. Milan Čapalija, prof. psihologije, Tihana Kosi, prof. psihologije te Tina Majdak, mag. psihologije. Predavanje će se sastojati od tri dijela. U prvom će dijelu građani saznati što je spavanje, zašto spavamo, koje su funkcije spavanja te što najčešće odražavaju snovi. U drugom će se dijelu predavanja govoriti o najčešćim smetnjama spavanja, kada se i u kojim situacijama one javljaju te što znače za mentalno zdravlje. U posljednjem će se dijelu građani upoznati s higijenom spavanja te osvijestiti važnost kvalitetnog spavanja, ponašanja i navika koje tome doprinose. Cilj je predavanja potaknuti građane na brigu i čuvanje zdravog sna.

Raspored narednih zdravstvenih susreta petkom od 10 do 11 sati u srpnju i kolovozu:

25. 7. 2014. NUTRICIONIZAM – IVA BUTKOVIĆ dipl. ing, preh. teh., nutricionist

1. 8. 2014. MASAŽA – DRAŽEN PAPAC, prvostupnik fizioterapije

8. 8. 2014. BOLESTI ŽIVČANOG SUSTAVA – SUZANA PEJNOVIĆ, dr.med. spec. neurologije

22. 8. 2014. KARDIOVASKULARNE BOLESTI – RUŽICA EVAČIĆ, magistra sestrinstva

29. 8. 2014. ŠTITNJAČA – ŽELJKO ODOBAŠIĆ, dr. med. spec otorinolaringologije

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Usvojena žalba

DVD nije kriv što je prigorski načelnik zapovijedao vatrogascima bez dozvole, a i nije mu bilo zabranjeno

Dobrovoljni vatrogasci iz Gornje Rijeke na prigorskom području i predsjednik društva Mario Hasanec žalili su se na sudsku presudu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×