11.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 9. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad Koprivnica podiže kredit od sedam milijuna kuna kako bi pokrio tekuću likvidnost
G

Ne propustite

Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak održala je u srijedu konferenciju za novinare na kojoj je u kratkim crtama najavila sjednicu Gradskog vijeća sazvanu za petak.

– Očekivali smo smanjenje prihoda u proračunu s obzirom na cjelokupnu situaciju u državi. Minus u odnosu na rashode iznosi 2.695.000 kuna u prvih šest mjeseci ove godine, a iz prošle godine imamo 11 milijuna kuna minusa – rekla je gradonačelnica Želježnjak.

Dodala je kako time nije iznenađena te je najvila da će se tekuća likvidnost pokriti iz kratkoročnoga kredita kod Podravske banke.

– Nadam se da će nam vijećnici odobriti podizanje kredita na sedam milijuna kuna, uz kamatu od 4,2 posto i rok otplate od 12 mjeseci.

Želježnjak je izrazila nadu da će od sljedeće godine financiranje Sveučilišta Sjever preuzeti država.

– Opredijelili smo se biti grad znanja, a najveća je investicija ulaganje u znanje – naglasila je Želježnjak i dodala kako je Grad u obnovu i opremanje zgrade u Kampusu namijenjene potrebama Sveučilišta investirao 22 milijuna kuna.

Zamjenica gradonačelnice Melita Samoborec rekla je kako će svim učenicima osnovnih škola na početku školske godine biti podijeljeni kompleti besplatnih bilježnica, a najavila je i kako je Grad izradio model subvencioniranja kupnje udžbenika. Međutim, o tome nije htjela detaljnije govoriti, s obrazloženjem kako će se više o svemu doznati na sjednici Gradskog vijeća u petak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kod spomen ploče

FOTO/VIDEO Virovci obilježili 200. obljetnicu rođenja Franje Lugarića, virovskog učitelja, ravnatelja škole, oruljaša i osnivača HPD-a Ferdo Rusan

U Virju je danas obilježena 200. obljetnica rođenja Franje Lugarića, virovskog učitelja, školskog ravnatelja, orguljaša i osnivača Hrvatskog pjevačkog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×