34.9 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Za 1,6 km asfalta u Novigradu dobili 1,4 milijuna kuna iz europskih fondova
Z

Ne propustite

Unatoč obilju kiše koja je pratiila radove, u Novigradu Podravskom nadaju se ipak do kraja mjeseca završiti modernizaciju dijela svojih nerazvrstanih cesta.

Rok je 28. kolovoza, no ipak mislim da će uspjeti biti asfaltirano do 20. 8., iako to bi i prije bilo gotovo da nisu ove stvarno učestale kiše zadale nam probleme – kaže načelnik Mladen Mađer.

Radi se na tri pravca koja i inače u kišno vrijeme trpe najveće štete, a iako time neće biti zbrinuta sva, prilično je utješno što za radove koji traju novigradski proračun neće izdvojiti niti lipe.

– To je samo dio ovih udarnih točki koje nam kad je ovakvo vrijeme čine trošak Općini. Radi se o 1610 metara asfaltiranja nerazvrstanih cesta, koje se financira 90% iz europskih fondova, a 10% iz Ministarstva regionalnog i ruralnog razvoja. Vrijednost investicije je milijun 400 tisuća kuna – izvijestio je novigradski načelnik.

Veli da imaju gotove projekte za iduće nerazvrstane ceste i unutar građevinske zone i izvan nje, no imaju i probleme kao i ostale lokalne samouprave, s neriješenim vlasničkim odnosima i stanjem u zemljišnim knjigama koje ne odgovara onome na terenu.

– Sveukupno ovih neasfaltiranih cesta imamo negdje oko 40% riješeno, što bi mogli dobiti i imamo za to građevinske dozvole, odnosno da možemo izvoditi radove, a za ovih 60% moramo prvo riješiti imovinsko-pravne odnose, da se uopće možemo javiti na natječaj. Jer pogotovo za financiranje iz europskih fondova mora biti 1/1 vlasništvo Općine, da bi se uopće moglo dobiti sredstva.

Načelnik Mađer dodaje da osim za ceste imaju gotove projekte za pješačku stazu i sanaciju Doma kulture, pa željno čeka raspisivanje natječaja na koje će ih kandidirati.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Novigradu Podravskom

FOTO/VIDEO Predobri domaćini u Fijolici oduševili posjetitelje, Dan otvorenih vrata vrtića događaj je za 5!

U tijeku je proslava Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Fijolica u Novigradu Podravskom. Odvija se u sklopu Dana općine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×