13.2 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sretno dijete sretna obitelj

FOTO Otvorena izložba X. Koprivničkog salona fotografija, podijeljene nagrade najboljim fotografijama na temu dijete/djeca i obitelj
F

U kategoriji Obitelj pojedinačno prvu nagradu osvojio je Dražen Zrinski za fotografiju Kao mama, drugu nagradu Željko Car za fotografiju Zajedno na moru i treću nagradu Željko Pokos za fotografiju Veliki i mali.

Ne propustite

U Domu Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice, u organizaciji Foto kino kluba Podravina otvorena je izložba X. Koprivničkog salona fotografija. Riječ je o izložbi fotografija nastalih u sklopu državnog fotografskog natjecanja Sretno dijete – sretna obitelj.

– Svakodnevno smo svjedoci nasilja nad djecom i nasilja od strane djece, te je naš cilj da organiziranjem ovog fotografskog natjecanja, kod svih autora, a poglavito kod djece i mladeži pokušamo utjecati na razvoj svijesti o ne nasilju i potrebi za rješenjem svakog sukoba na miran i dostojanstven način – rekao je Krešimir Juratović, predsjednik Foto kino kluba Podravina.

Natjecanje je održano na dvije teme, dijete/djeca i obitelj. Sudjelovala su 72 autora s 345 fotografija. Čast da otvori izložbu pripala je Meliti Samoborec, zamjenici gradonačelnika.

– Sretan sam i ponosna što danas imam priliku otvoriti ovu izložbu i razgledati ove prekrasne radove. Također, drago mi je što Grad Koprivnica podupire ovakve projekte koji imaju za cilj osvijestiti građane o problemima mladih ljudi – okupljanima je poručila zamjenica gradonačelnika.

U sklopu otvorenja izložbe podijeljene su i nagrade. Pojedinačno u kategoriji Dijete/Djeca prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Silvija Butković za fotografiju Sldoled, drugo mjesto i srebrna medalja pripala je Čedomilu Grosu za fotografiju Mali alpinisti, dok je treće mjesto i brončanu medalju osvojio Mato Zeman za fotografiju Moja najbolja prijateljica. Uz njih pohvaljeni su i radovi Milorada Videkovića za fotografiju Mali zagorec i Dražena Zrinskog za fotografiju Mozgaliza. Za kolekciju prvo mjesto primalo je  Berislavu Vrkljanu za rad Dječji svijet igre 1 i 2, drugo mjesto Stanku Tothu za rad Igra 1 i 2 i treće mjesto Anđeli Lenhard Antolin za rad Slatkiš 1 i 3. Pohvaljena je i kolekcija fotografija Željaka Pokosa za rad Rastemo 1 i 2.

U kategoriji Obitelj pojedinačno prvu nagradu osvojio je Dražen Zrinski za fotografiju Kao mama, drugu nagradu Željko Car za fotografiju Zajedno na moru i treću nagradu Željko Pokos za fotografiju Veliki i mali. Također pohvaljene su fotografije Berislava Vrkljana za fotografiju Step down, Silvije Butković za fotografiju Širi ruke, Stanka Totha za fotografiju Šetači i Čedomila Grosa za fotografiju Selfi 2. Prva nagrada za kolekciju pripala je Željku Caru za rad Mali ribiči 1 i 2, druga nagrada Saši Vlahoviću za rad My school family 1 i 2 i treća nagrada Matiji Vargi za rad Uz blagdane sreća je još veća 1 i 2. Pohvaljena je i kolekcija fotografija Stanka Totha za rad Fiesta 2 i 3.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekrasna!

Sestra Andrea oduševila nas ružičastom haljinom i prekrasnim osmijehom

Danas se održao 7. kongres medicinski sestara u dvorani Domoljub. To je ujedno bila prilika da se medicinske sestre, primalje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×