19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Osvrt na ljeto i najava jesenskih programa koprivničke Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”
O

Ne propustite

Početak rujna trenutak je kada se sumiraju rezultati ljetnih programa i najavljuju jesenska iznenađenja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica.

Uz svakodnevne posudbene, informacijske i informatičke usluge, koprivnička Knjižnica je i ovog ljeta bila pravi dnevni boravak grada, bez obzira na skraćeno ljetno radno vrijeme te preskučeni i neadekvatni prostor. U prosjeku je knjižnicu svakodnevno koristilo oko 500 Koprivničanaca, djece i odraslih, a u odnosu na ostale mjesece u godini zabilježen je i porast posudbe knjiga, glazbenih CD-a, filmova na DVD-ima, korištenja čitaonice i interneta. Održano je čak 37 ljetnih edukativno-zabavnih programa, od toga 24 za djecu i 13 za odrasle.

Za djecu su tako održane 8 pričaonica za predškolce, 4 radionice stranih jezika (engleskog, španjolskog i talijanskog), 3 kreativne radionice u suradnji s bakama iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici, Udrugom Terra Podraviana i Udrugom Cvrčak i mrav, potom jedna radionica za mlade o novim aplikacijama na internetu i 8 kompjutorskih radionica. Osim toga, djeca su besplatno posuđivala filmove, boravila na terasi ispred knjižnice ili u prostoru Dječjeg odjela uz društvene igre i igračke te računala, ispunjaval aon-line nagradni kviz znanja o Koprivnici, dok su roditelji, djedovi i bake posuđivali „kovčežiće iznenađenja” za cijelu obitelj. Zabilježen je porast posjeta roditelja sa svojim bebama i malom djecom. Za odrasle je održano 7 zdravstvenih susreta sa stručnjacima iz Opće bonice „Dr. Tomislav Bardek”, a za djecu i odrasle zajedno 3 Ljetne tržnice knjiga i 3 radionice ( kulinarstva, tehnike savijanja papira i ekološka).

Za jesen Knjižnica priprema niz iznenađenja i to uz 8. rujna, Međunarodni dan pismenosti (Berba slikovnica za najmlađe u Gradskom parku, a u slučaju lošeg vremena u Stručno-znanstvenom odjelu ), Dan sestrinskih knjižnica 12.9. pod motom „Knjižnica puna snova – sanjajte i vi”, Tjedan cjeloživotnog učenja 29.9.-5.10. pd motom „dobro je učiti!”, provođenje europskog projekta Europeana 1914.-1918. „Sakupljanje obiteljskih sjećanja na Prvi svjetski rat” 10. i 11.10. te bogat program u Mjesecu hrvatske 15.10.-15.11. (uz književnike Gorana Tribusona, Hrvoja Kovačića, znanstvenika Filipa Hameršak i mnoge druge.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pan Ljetna liga

FOTO Malonogometne vratolomije zagospodarile na igralištu Apaša, počela je Pan Ljetna liga

Županijske nogometne lige završile su prije nekoliko tjedana, no ljubitelji nogometa ne moraju očajavati. Osim Europskog prvenstva, ljubitelji nogometa...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×