19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obilježen 12.9., međunarodni Dan sestrinskih knjižnica
O

Ne propustite

Na inicijativu Ministarstva kulture RH i Hrvatskog knjižničnog vijeća, koprivnička knjižnica priključila se 2012. godine europskom projektu organizacije NAPLE pod nazivom NAPLE Sister Libraries kojem je cilj pomoći europskim narodnim knjižnicama u međusobnom povezivanju i suradnji na područjima od zajedničkog interesa.

Sestrinska knjižnica koprivničke knjižnice nalazi se u Sastamali u Finskoj kao što mnogi koprivničanci već znaju, a sigurno se sjećaju i tromjesečnog boravka kolegice Kaise Kytömäki iz Finske u Koprivnici.

Slogan ovogodišnjeg obilježavanja Dana sestrinskih knjižnica je Knjižnica puna snova sanjaj i ti!, a da bi obilježili ovaj dan knjižničari iz obje knjižnice zamolili su svoje korisnike da na papir napišu svoj san, fotografiraju se s tim papirom u rukama, a iz fotografija je nastao video uradak koji možete vidjeti na Youtubeu pod nazivom Happy NAPLE sister libraries day ili na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=5CRyWNvjqjA.

Napravljeni su prijevodi snova na engleski jezik kako bi se ovaj video uradak mogao podijeliti sa širom zajednicom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×