24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
na mladima svijet ostaje

Grad Križevci krenuli u stjecanje prestižne UNICEF-ove titule grada prijatelja djece
G

Ne propustite

Donošenjem Plana aktivnosti za 2018. godinu u sklopu akcije Gradovi i općine – prijatelji djece na prošlom Gradskom vijeću, Grad Križevci kreće u stjecanje prestižne titule Grad Križevci – prijatelj djece.

Gradovi – prijatelji djece je globalna inicijativa UNICEF-a pokrenuta 1996. godine s ciljem stvaranja gradova po mjeri djece. U Republici Hrvatskoj ovu akciju vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivu i socijalnu pedijatriju pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj ove akcije je poticanje lokalne zajednice da ulažu u djecu, njihovo sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, odgoj i obrazovanje, socijalnu skrb, kulturu, sport, slobodno vrijeme i daju roditeljima podršku u odgoju djece.

– Djeca su zalog za budućnost i moramo ulagati u njih, a upravo to ćemo i činiti kroz ovu akciju. Početkom godine osigurali smo besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva, a promjenom ciklusa udžbenika naši učenici imat će besplatne udžbenike. Ovo je samo početak našeg djelovanja za djecu i s djecom – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Trenutno je u ovu akciju uključeno 113 gradova/općina, dok je počasni naziv dostiglo 62 grada i općina. Grad Križevci uključio se u ovu akciju kako bi se u suradnji s udrugama i institucijama stvorila sredina koja sustavno skrbi o djeci, uvažava njihova mišljenja, prava i potrebe.

Na Planu aktivnosti radio je Koordinacijski odbor akcije Grad Križevci – prijatelj djece sastavljen od 19 članica i članova, a čiji je predsjednik zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

– Koordinacijski odbor akcije Grad Križevci – prijatelj djece imenovan je u srpnju prošle godine te se sastoji od ljudi koji žele raditi za djecu. Već od imenovanja Odbora, početkom listopada organizirali smo obilježavanje Dječjeg tjedna gdje smo sedam dana bili u potpunosti posvećeni djeci. Cilj nam je i dalje organizirati što više događanja za djecu, ali i poboljšati uvjete života djece u našem gradu – rekao je Šaško.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druženje i sport

FOTO Plazma Sportske igre mladih u Koprivnici su okupile tisuću učenika osnovnih škola, evo tko ide na završnicu

Na sportskom igralištu u sklopu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski okupilo se gotovo tisuću učenika osnovnih škola s područja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×