12.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bogat program

FOTO Kloštar Podravski slavi svoj Dan općine, načelnik Siniša Pavlović pohvalio se brojnim projektima, novim vrtićem i igralištem, a priprema se i velika obnova škole
F

Načelnik općine Siniša Pavlović tom je prilikom rezimirao brojne projekte koji su obilježili proteklu godinu te najavio neke nove aktivnosti i planove koje čekaju Kloštar Podravski u narednom razdoblju.

Ne propustite

Općina Kloštar Podravski od petka pa sve do nedjelje obilježava svoj dan uz raznovrstan i bogat program za sve mještane i njihove goste.

Već prvoga dana programa, u petak, okupilo se mnoštvo uglednih gostiju iz cijele županije koji su u Igraonici Lina u Budančevici prisustvovali svečanom otvaranju novog, potpuno opremljenog dječjeg igrališta. Igralište su rezanjem vrpce otvorili načelnik Siniša Pavlović, župan Darko Koren i dožupan Darko Sobota. Ni kiša nije mogla zaustaviti mališane da odmah isprobaju što sve novo igralište nudi.

Nakon toga je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su se okupili brojni gosti, uključujući izaslanika Predsjednika Vlade RH dožupana Darka Sobotu, župana Darka Korena, gradonačelnika Đurđevca Hrvoja Jančija, načelnike i predstavnike mnogih općina iz cijele županije, ali i uzvanika iz drugih dijelova Hrvatske.

Dan općine Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić

Načelnik općine Siniša Pavlović (HDZ) tom je prilikom rezimirao brojne projekte koji su obilježili proteklu godinu te najavio neke nove aktivnosti i planove koje čekaju Kloštar Podravski u narednom razdoblju.

– Izgradili smo Dječji vrtić Kloštar Podravski vrijedan više od 1,6 milijuna kuna, koji je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 859.000 kuna. Budančevica je dobila dječje igralište u koje je uloženo više od 670.000 kuna, od čega je 300.000 dobiveno od istog fonda. Ugrađena je vanjska stolarija na društvenom domu u Kloštru Podravskom, vrijedna više od 173.000 kuna, a postavljena je ulična LED rasvjeta za 210.000 kuna – samo su neki od ulaganja koje je istaknuo načelnik.

Prijavljena su i tri projekta Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, i to energetska obnova vatrogasnog doma u Kloštru Podravskom, vrijednosti 452.000 kuna, energetska obnova Društvenog doma u Budančevici, vrijednosti 647.000 kuna te energetska obnova zgrade nogometnog kluba Mladost od 786.000 kuna.

Dan općine Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić

Tu su i dva projekta prijavljena Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dječje igralište Kozarevac za 183.000 kuna i adaptacija te uređenje prostora za javnu namjenu u zgradi mješovite namjene u Kloštru Podravskom, vrijednosti nešto više od milijun kuna.

Vrijedi napomenuti i da će se iz socijalnog europskog fonda u stopostotnom iznosu financirati projekt Posao i pomoć u zajednici vrijedan oko 1.800.000 kuna.

Općina je izdvajala novac i za mještane u raznim prigodama, poput subvencija studentima, poklone za sv. Nikolu i naknade za novorođenčad.

Jedan od najvećih projekata koji se planira je zasigurno rekonstrukcija Osnovne škole Kloštar Podravski s dogradnjom dvodijelne dvorane sa spojnim hodnikom na osnovnu školu ukupne vrijednosti 9,3 milijuna kuna, koji je i prijavljen. Na taj se projekt osvrnuo i župan Darko Koren.

Dan općine Kloštar Podravski
Foto: Ivan Brkić

Uvijek volim reći da vi niste na kraju naše županije, nego na početku. I sam svjedočim brojnim ostvarenim projektima i pozitivnim pomacima u ovoj općini, a dvorana je i moja davna želja. Već dugo sam u županiji, 17 godina je već u tijeku, i već smo tada razmišljali o tom projektu, napravili smo i temelje, no tako stoji i danas. Osjećam grižnju savjest i želju da sudjelujem u završetku tog projekta i da ova općina dobije takav objekt – poželio je župan.

Tijekom dana posjetitelji su mogli razgledati sajam starina i domaćih proizvoda u Društvenom domu, a otvorene su i izložbe udruge Kloštranska paleta te izložba braniteljskih udruga Crne Mambe i specijalne jedinice policije Barun. Navečer je Mate Bulić napravio pravu zabavu za sve mještane svojim hitovima.

Program obilježavanja Dana općine nastavlja se tijekom vikenda, a bit će tu raznih događanja, natjecanja u kuhanju gulaša i nogometnog turnira, Izložba članova “Kloštranske palete”, Izložba “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda” u organizaciji branitelja u Domovinskom ratu “Crne mambe” i Specijalne jedinice policije “Barun” pa do koncerta Mate Bulića i izložbe vina. Proslava završava u Župnoj crkvi sv. Benedikta i Žalosne Gospe svetom misom na kojoj gostuje Zbor Župe Sv. Roka iz Virovitice “Sveta Cecilija” te će nakon mise biti održan koncert. Cijeli program možete pogledati ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Miris djetinjstva

Donosimo recept za kolač koji vraća u djetinjstvo, evo o čemu se radi

Donosimo vam jedan fini, jednostavan i brz recept za nadolazeći vikend. S ovim receptom, na trenutak će te "odletjeti" u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×