18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dan grada

FOTO Ludbreg proslavio svoj dan, gradonačelnik Bilić: Među najrazvijenijim smo gradovima Hrvatske, sve je u našim rukama, nemamo pravo na izgovore
F

U povodu proslave Dana grada nagrađeni su i zaslužni pojedinci i društva. Počasnim građanima proglašeni su Ružica Cindori i Tomislav Cvetko.

Ne propustite

Grad Ludbreg proslavio je svoj dan, a središnji događaj bila je svečana sjednica Gradskog vijeća u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak.

Uz predsjednika Gradskog vijeća Antuna Šimića, gradonačelnika Dubravka Bilića, zamjenicu gradonačelnika Renatu Potočnik, gradske vijećnike, nazočili su i saborski zastupnici Božica Makar i Mario Habek te varaždinski župan Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, novomarofski i lepoglavski gradonačelnici Siniša Jenkač i Marijan Škvarić i drugi.

– Osobno smatram da je najvažnija odluka koju je ovo gradsko vijeće donijelo ona da stabiliziramo gradski proračun i da se posvetimo provođenju projekata na dobrobit ludbreških građana, osobito djece, mladih i starih, jer su nam demografski pokazatelji pozitivni, a i u nove industrijske pogone i one proširene doći će neki novi Ludbrežani. I oni će prihvatiti Ludbreg kao svoj grad, u kome ne treba posebno dokazivati svoje europsko građanstvo, i zavoljeti ga kao što ga i mi volimo – poručio je Antun Šimić, predsjednik ludbreškog Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Dubravko Bilić osvrnuo se i na projekte.

Foto: Iva Havaić

– Trenutačno provodimo šest projekata iz različitih fondova, očekujemo ovih dana početak još dva, te se nadamo odobravanju još nekoliko i prijavljujemo stalno nove. I posve smo razumno prihvatili i odluku Vlade da Ludbreg svrstaju među najrazvijenije gradove i općine čime smo izgubili mogućnost javljati se na mnoge natječaje različitih ministarstava jer je to i u redu, treba izgraditi onu drugu manje uspješnu Hrvatsku za što smo spremni podnijeti teret danas kao što su i naši sugrađani branitelji branili i oslobađali svoju domovinu od Vukovara, Pakraca, Dubrovnika ili Knina. Ne bojimo se donositi ni teške odluke jer i one su dio ostvarenja svih naših potencijala. Bilo bi dobro kad bi se napokon počele provoditi reforme koje našem društvu trebaju kako bismo mogli biti još uspješniji i kako bi naši sugrađani mogli ostvarivati sve svoje potencijale doma i ne odlaziti kao vrijedni stručnjaci u druge zemlje. Ali za to su nam potrebne i reforme s više razine, od reforme obrazovanja do reforme lokalne i regionalne samouprave koje bi nam omogućile da kao grad budemo još uspješniji, da naši gospodarstvenici i strani investitori budu još konkurentniji te u konačnici izdašniji u plaćama svojim radnicima. I kao i uvijek, sve je u našim rukama, bez prava na izgovore – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Okupljenima se obratio i župan Čačić.

– Ako išta karakterizira ovu našu regiju, to je radna etika, taj odnos prema radu, spremnost da se samozatajno stvara i da se ne očekuje pomoć niotkoga, ali kad bi nam pritom malo manje uzimali, ne bi škodilo – ako bi malo više ostajalo ovdje, ili bi se malo više i vratilo. Mislim da ova zemlja neće to moći izbjeći, jer je u suprotnom neće biti…Mi moramo teret skinuti s prerađivačke industrije i dati sami sebi prostor da dišemo, da rastemo, zapošljavamo, demografski obnavljamo svoju zemlju jer bez toga to neće ići. Centar takvog načina mišljenja i ponašanja u našoj županiji, po rezultatima upravo u tom segmentu rada i rezultata tog rada, ne samo danas, nego oduvijek je upravo Ludbreg – poručio je župan Čačić.

Foto: ludbreg.hr

U povodu proslave Dana grada nagrađeni su i zaslužni pojedinci i društva. Počasnim građanima proglašeni su Ružica Cindori i Tomislav Cvetko. Ružica Cindori rođena je Ludbrežanka koja danas živi i radi u Zagrebu. Od 2009. godine tajnica je Društva hrvatskih književnika u Zagrebu te se intenzivno bavi problematikom autorskih prava i implementacijom prava javne posudbe u Hrvatskoj. Objavila je mnoge zbirke pjesama za koje je primila mnogobrojne nagrade i priznanja, a njezine pjesme uvrštene su u izbore i antologije te prevedene na više jezika. Članica je Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Slavenske književne i umjetničke akademije sa sjedištem u Varni, Bugarska.

Tomislav Cvetko je gospodarstvenik u Ludbregu koji živi u Varaždinu. Od 1975. godine radi u Opremi na različitim poslovima da bi 2018. godine otišao u mirovinu kao generalni menadžer Opreme d.d. Posljednjih nekoliko godina uložena su znatna sredstva u obnavljanje i osuvremenjivanje poslovnih procesa, proširenje proizvodnje te privlačenje europskih sredstava kako bi tvrtka i dalje rasla, širila svoj asortiman te zapošljavala nove generacije stručnih mladih ljudi.

Nagrada Grada Ludbrega za životno djelo uručena je Tomislavu Letini, umirovljenom učitelju tjelesne kulture iz Ludbrega. Uz rad u školi, Tomica se dugi niz godina bavi istraživanjem i sakupljanjem povijesne građe i Ludbregu te fotografiranjem zanimljivih motiva u Ludbregu i okolici. Tu se posebno ističe njegov rad pod nazivom Ludbreg – nekad i sad koji uključuje stotinjak fotografija objedinjenih u jednu prezentaciju.

Foto: Iva Havaić

Nagradu Grada Ludbrega primila je Maša Horvat koja je članica kulturno-umjetničkog društva Anka Ošpuh od 1981.godine. Danas radi s dječjim skupinama, a jedna je od osnivačica ženske vokalne skupine Pajdašice.

Nagradu Grada Ludbrega primila je i Katarina Sačer koja se nakon umirovljenja aktivno uključila u Udrugu umirovljenika gdje od 2008. godine obnaša dužnost predsjednice.

Plakete Grada Ludbrega dodijeljene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kućan Ludbreški, Košarkaškom klubu Grafičar i Srednjoj školi Ludbreg.

Za svoj rad u društvu zahvalnice su primili Helena Bontek, Marijan Horvatić, Nada Špoljarić i Štefica Vusić. I ove godine nagrade su primili i najbolji učenici, Robert Bačani i Eva Horvat. U ime nagrađenih zahvalila je Ružica Cindori.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×