19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dr. sc. Rolf Külz-Mackenzie na Sveučilištu Sjever
D

Ne propustite

Dr. sc. Rolf Külz-Mackenzie, kulturni menadžer, kustos i publicist iz Berlina održat će u srijedu, 26.11. u 16.30 u predavaonici A01 u Sveučilišnom centru u Koprivnici (Trg dr. Žarka Dolinara 1) predavanje pod nazivom “Dziga Vertov – Eksperimentalni film i medijske teorije “.

Predavanje će se baviti umjetničkim i filmskim radom Dzige Vertova, sovjetskog filmskog redatelja, scenarista i snimatelja dokumentarnih filmova koji se osim praksom bavio i filmskom teorijom. Njegov film ‘Čovjek s kino kamerom’ (Chelovek s kinoapparatom, 68′) iz 1929., koji će biti prikazan u sklopu predavanja, smatra se jednim od najboljih filmova svih vremena, a u njemu je Vertov koristio potpuno novi tip filmske montaže koja je, u današnjoj filmskoj i video produkciji, a posebno u umjetnosti i umjetnosti oglašavanja, opet je posebno aktualna.

Dr. Külz-Mackenzie studirao je arhitekturu i urbano planiranje, magistrirao je u području slikarstva i grafičkog dizajna, a doktorirao u području komunikologije, teatrologije i društvene povijesti. Tijekom višedesetljetne karijere radio kao sveučilišni profesor, urbanist, redatelj dokumentarnih filmova te je učio filmsku montažu na Sveučilištu za umjetnost u Berlinu (HdK / UdK Berlin).

Ulaz na predavanje je slobodan za sve zainteresirane.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×