22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nije vodila poslovne knjige, kažnjena uvjetnim zatvorom
N

Ne propustite

Prema pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Koprivnici, Jasminka O. (43) iz Vrbovca, osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, uvjetno na godinu dana, jer nije vodila poslovne knjige koje je po zakonu obavezna voditi. Time je počinila kazneno djelo protiv gospodarstva (povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga – opisano i kažnjivo po čl.248. KZ/11).

U vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2012., pa do 21. veljače 2013. godine u Novom Đurđicu, kao vlasnica ugostiteljskog obrta „Kap ugostiteljstvo” u okviru kojeg je poslovao caffe bar „Jasna”, protivno odredbi čl.4. i 8. Zakona o računovodstvu, nije prikupljala i sastavljala knjigovodstvene isprave, vodila poslovne knjige i sastavljala financijska izvješća sukladno Zakonu i propisima.

Kako se navodi u presudi, Jasminka O. pri tome nije poštivala računovodstvene standarde i načela urednog knjigovodstva, te zbog toga nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi i to knjigu primitaka i izdataka i knjigu ulaznih i izlaznih računa za 2012. godinu, ulazne i izlazne račune, blagajnu i izvode iz žiro-računa, te inventurne liste.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Usvojena žalba

DVD nije kriv što je prigorski načelnik zapovijedao vatrogascima bez dozvole, a i nije mu bilo zabranjeno

Dobrovoljni vatrogasci iz Gornje Rijeke na prigorskom području i predsjednik društva Mario Hasanec žalili su se na sudsku presudu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×