12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjajan uspjeh

Hrvački klub Podravka najbolja ekipa Hrvatske na PH za mlađe dječake, Patrik Raknić i braća Benko osvojili zlata
H

Ne propustite

Središte hrvačkih zbivanja i ovog vikenda zbilo se u dvorani SŠD Peščenica u Zagrebu u kojoj se održalo Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzraste mlađih dječaka, rođenih od 2005. do 2007. godine. Podravku su pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Saše Šprema predstavljala trinaestorica hrvača koji su u konkurenciji dvadeset i jednog hrvatskog kluba u ekipnom poretku zauzeli uvjerljivo prvo mjesto pri čemu su osvojili tri zlatne i jednu brončanu medalju.

Svakako zasluge za osvajanje visokog ekipnog mjesta pripisuju se i trojici hrvača Podravke koji su u borbi za medalju brončanog sjaja izgubili i plasirali se na peta mjesta u svojim kategorijama. Prvakom Hrvatske postao je Ivan Benko koji je do prvog mjesta došao u kategoriji do 36 kilograma. On je do najvišeg postolja došao pobijedivši u četiri borbe.

U kategoriji do 40 kilograma hrvali su Viktor Srpak i Ljubić Borna. Viktor upisao dvije pobjede i dva poraza što mu je u konačnici donijelo peto mjesto u kategoriji. U istoj težinskoj kategoriji Ljubić Borna plasirao se na jedanaesto mjesto.

U kategoriji do 40 kilograma Patrik Raknić s četiri uvjerljive pobjede postao je prvakom Hrvatske. Filip Šprem također je nastupio u ovoj težinskoj kategoriji no doživio je jedan poraz i to od Kipa Frana iz Vindije. U konačnom poretku u kategoriji Filipu je pripalo petnaesto mjesto.

U kategoriji do 49 kilograma Podravka se predstavila čak sa trojicom hrvača, no nažalost u ovoj kategoriji nije osovojena niti jedna medalja. Ipak najbliže medalji bio je Ivan Adžaga koji je zabilježio dvije pobjede i dva poraza što mu je u konačnici donijelo peto mjesto u kategoriji. Sočev Petar zabilježio je jednu pobjedu i jedan poraz te se tim rezultatom plasirao se na osmo mjesto u kategoriji. U istoj težinskoj kategoriji Marko Špernjak plasirao se na jedanesto mjesto.

Uslijedila je kategorija do 59 kilograma u kojoj se Podravka okitila s još jednim novim naslovom prvaka Hrvatske. To je pošlo za rukom Josipu Benku koji se doslovno prošetao kategorijom. Pobijedio je u četiri susreta. U istoj toj težinskoj kategoriji Ivan Čordaš osvojio je treće mjesto.

Mijatović Karlo nastupio je u kategoriji do 65 kilograma. On je u istoj s dvije pobjede i jednim porazom bio petoplasirani.

Sve u svemu bilo je ovo još jedno odlično natjacanje za hrvače Podravke, a rezultat koji su postigli ohrabruje stručno vodstvo da ono što rade ide u dobrom smjeru. Podsjetimo,  hrvački klub Podravka krajem mjeseca rujna 2017. godine, također na Prvenstvu Hrvatske za mlađe dječake, ali u slobodnom načinu hrvanja, bio je ekipni prvak Hrvatske.

Ostaje samo žal što na Prvenstvo zbog školskih obveza i bolesti nisu otišla još planirana sedmorica hrvača. Kakav bi tek tada to bio rezultat i bodovna razlika u odnosu na drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu na Prvenstvu.

Ekipni poredak (prva tri mjesta)

1. mjesto Podravka – 24,5
2. mjesto Sesvete – 17,5
3. mjesto Petrinja – 17

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×