12.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Slaven Belupo nakon devet godina zabio gol u Maksimiru, ali je Dinamo ipak uzeo tri boda
S

Ne propustite

Devet dugih godina čekali su navijači Slavena Belupa na pogodak na gostovanju kod Dinama i napokon su ga dočekali ove nedjelje, i to ne jedan, nego dva, a strijelci su bili Mateas Delić i Danijel Cesarec.

Međutim, to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat, Dinamo je pobjedom zaključio polusezonu i potvrdio jesenski naslov.

Slaven Belupo ofenzivno je otvorio susret, u 8. minuti Ozobić je ubacio, a Fuštar pucao s pet metara, no Eduardo je obranio. Odmah nakon toga uslijedio je kontranapad iz kojeg su Modri došli u vodstvo. Fernandes je uposlio Pjacu koji je iz blizine zabio za 1:0.

Gosti su mogli izjednačiti u 30. minuti. Glavom nakon kornera tukao je Edson s 12 metara, a Eduardo je paradom spasio svoja vrata. Na drugoj strani uzvratio je Fernandes glavom, Kardum je obranio. U 33. minuti Pjaca je tukao, Kardum obranio, a nakon toga Fernades je uputio udarac pored vratiju.

U 45. miniti Paracki je pogriješio na sredini terena, a Antolić je pronašao Čopa koji je matirao Karduma za 2:0.

U nastavku je kod Slavena umjesto Brleka ušao Cesarec koji je u 58. minuti glavom pogodio vratnicu, ali je prije toga označeno zaleđe.

Nakon akcije Fernandesa i Pinta, Čop je u 60. minuti pogodio Karduma od kojeg se lopta odbila u mrežu za 3:0.

Farmaceuti nisu odustajali, u 65. minuti tukao je Grgić, a obranio Eduardo.

Onda je stigla 72. minuta, kad je Mateas Delić postigao prekrasan pogodak, s 20 metara pogodio je desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu. Bio je to prvi pogodak kojeg je Slaven Belupo postigao u prvenstvenom gostovanju kod Dinama nakon devet godina posta.

U završnici je Čačić u igru ubacio Parlova i Jambora, a Slaven je stigao i do drugog pogotka. U 89. minuti Geng je ubacio s desne strane, a Cesarec nadvisio Pinta i glavom smanjio na konačnih 3:2.

MAXTV PRVA LIGA, 19. KOLO

DINAMO – SLAVEN BELUPO 3:2 (2:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja 1000. Sudac: Matoc (Zaprešić).

DINAMO (4-3-3): Eduardo – Pinto, Sigali, Šimunović (od 10. Goncalo), Taravel – Machado (od 85. Andrijašević), Ademi, Antolić – Fernandes, Čop, Pjaca (od 73. Henriquez). TRENER: Zoran Mamić.

SLAVEN BELUPO (4-4-2): Kardum – Geng, Fuštar, Grgić, Edson – Ozobić (od 86. Jambor), Paracki (od 75. Parlov), Brlek (od 46. Cesarec), Melnjak – Mirić, Delić. TRENER: Ante Čačić.

STRIJELCI: 1:0 Pjaca (8), 2:0 Čop (45), 3:0 Čop (60), 3:1 Delić (72), 3:2 Cesarec (89).

ŽUTI KARTONI: Ademi, Pinto (Dinamo).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×