12.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rebalans proračuna pokazuje smanjenje koprivničkih prihoda
R

Ne propustite

Rebalans ovogodišnjeg proračuna bit će prva točka dnevnog reda sjednice koprivničkog Gradskog vijeća sazvane za ponedjeljak. Umjesto 145 planiranih milijuna kuna gradska blagajna ove godine prihoduje 8 milijuna manje – 137,8 milijuna kuna. Uz realizirane rashode ostvaren je proračunski manjak od 2,7 milijuna kuna, kojemu treba dodati i 11,5 milijuna kuna minusa prenesenih u ovu iz prijašnjih godina.

Ovakvi financijski pokazatelji, s obzirom na sveopću situaciju gospodarske krize, očekivani su za gradonačelnicu Vesnu Želježnjak:

– Očekivano ali nije dramatično i nije crno. Na pad nekih prihoda mi nismo mogli utjecati. Primjerice, uložena je žalba za nabavku kanti pa ćemo od Fonda za zaštitu okoliša 2,3 milijuna kuna prihodovati iduće godine. Očekivali smo i od Hrvatskih cesta novac za most u Reki, s čijom smo obnovom počeli relativno kasno. Stoga je na poziciji potpora ostvaren manjak od 4.264.000.000,00 kuna.

Daljnji manjak od 955.000,00 kn ostvaren je na poziciji poreza, kao i pad prihoda od komunalne naknade i biljega. No gradonačelnica Koprivnice je uvjerena da dolazi bolje razdoblje:

– Tako da jednostavno nije dramatično. Nadamo se boljoj budućnosti u idućoj godini. Neke stvari će se zaista popraviti i bit će drugačije.

Iskazane brojke nisu iznenađenje za oporbeni blok koji već godina upozorava na nerealnosti u proračunu. Ispred Kluba HDZ-HSS Ernest Forjan:

– Ovaj rebalans jasno pokazuje gdje je problem i gdje smo realno danas, kad nema investicija i investitora a samim tim i radnih mjesta, a svjesno na tom području nisu učinili ništa, posebno da stvore pozitivne trendove i uvjete za njihov dolazak, osim što su iskazivali nadu i želju. S druge strane kroz europske fondove imate projekte koji se bave relaksacijom i mobilnošću, još uvijek nemate strategiju razvoja i uporno subvencionirate gradske firme te konstantno zadužujete Grad i građane. Moramo jasno reći da su to ključni razlozi zašto Koprivnica danas stagnira.

Na nerealnost gradskog proračuna upozoravali su i laburisti, čiji Darko Tetec podsjeća da su još kod donošenja ovogodišnjeg proračuna upozoravali da je nerealan i megalomanski:

– Ovo je već koliko mi je poznato mislim četvrti rebalans proračuna što i jest pokazatelj da se proračun kreirao po metodama koje su se pokazale da su bile napuhnute i megalomanske te da je takav proračun neodrživ te je i došlo do četiri korekcije toga proračuna.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

tko ga se sjeća?

ePODRAVINA FLASHBACK Ovo morate vidjeti! Tulumi u legendarnom Jokeru još uvijek se pamte, a fotke otkrivaju jeste li bili tamo

Oni koji su izlazili početkom 2000-ih reći će kako je noćni život Koprivnice u to vrijeme "gorio". Brojni kafići...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×