24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Veselo prijepodne

FOTO/VIDEO Stotine mališana utrkama, natjecanjima i paljenjem plamena Turneje otvorili Sportske igre mladih na prepunom trgu
F

Ne propustite

Zrinski trg danas je bio domaćin velikom sportsko-edukativnom događanju pod imenom Turneja radosti Plazma Sportske igre mladih. Zabavni program započeo je mjerenjem glasnoće navijanja između dječaka i djevojčica, a presudan je bio glas župana Korena koji je odlučio da su djevojčice ipak bolje u navijanju od dječaka. Zapaljen je i plamen Turneje radosti koji su, predvođeni Slavenovim nogometašem Vedranom Purićem zapalili zamjenik Ljubić, Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća i župan Darko Koren.

– Ovaj projekt prepoznat je i van granice Republike Hrvatske, a u Hrvatskoj se zaista etabilirao kao jedan od najvažnijih ovakvih sadržaja, tako da ovo znači jako puno za županiju. Mi kao Županija već nekoliko godina ovo podržavamo i financijskim sredstvima pomažemo da se ovakav prilog upriliči. Razmišljamo da u budućim godinama pokušamo još i više proširiti ovaj projekt da se još više djece uključi. Znamo da na kraju projekta najbolja djeca imaju besplatne izlete, a to je ono što treba u vrijeme kada su mladi opterećeni mnogočime što je neprijatelj zdravom načinu života – rekao je župan Darko Koren.

U onom najzabavnijem sportskom dijelu sudjeluju djeca osnovnih škola s područja Koprivnice i okolice, a natječu se u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Također, postavljen je informativno – edukativni kutak za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje Zajedno više možemo – u akciji s policijom u kojoj će se provoditi aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova. Osnovnoškolci su imali priliku naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Bio je tu i Coca-Cola kutak orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bi svi bili savjesni i očuvali prirodu sve bočice sokova i vode su prikupljane za recikliranje. Hrvatska gorska služba spašavanja također je imala svoj prostor gdje je upoznavala prolaznike sa svojom rutinom i opremom.

Turneja radosti svoj put nakon Koprivnice nastavlja po središnjim trgovima u gradovima gdje će se održavati manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/10156341871759173/

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Proslava

PRAZNIK RADA Grah, tamburaši i zabava sutra u Park šumi Borik

Sutra se obilježava Praznik rada, a veselo će biti i u Đurđevcu. Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca povodom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×