16.8 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koren i Želježnjak nakon pobjede Grabar Kitarović ističu kako je hrvatsko društvo duboko podijeljeno
K

Ne propustite

Pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na izborima za predsjednika Republike Hrvatske prokomentirali su za naš portal koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP).

– Rezultati izbora potvrdili su naša očekivanja i izrazito sam zadovoljan što smo dobili novu predsjednicu. Od nje svi očekujemo puno, prije svega da bude korektiv Vlade, koja državu ne vodi u dobrom smjeru i zbog koje je Josipović izgubio izbore. Nadalje, očekujemo da ujedini hrvatski nacionalni identitet, bez obzira na to tko je tko i kojoj opciji pripada. Nikada nismo bili tako podijeljeni po svim pitanjima kao sada. Sadašnja vladajuća garnitura je podijelila naciju po svim društvenim i nacionalnim pitanjima te je tako skrenula pažnju s najvažnijeg segmenta, a to je gospodarstvo. Početak je ovo i jednog dugoročnijeg procesa, koji će rezultirati smjenom ove Vlade i posljednjom prilikom da krenemo putem gospodarskog i društvenog oporavka – rekao je župan Koren.

Kako gleda na rezultate ostvarene u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je većinu glasova osvojio još uvijek aktualni predsjednik Ivo Josipović?

Vesna Želježnjak i Darko Koren // Foto: Arhiva– Žao mi je što Kolinda Grabar-Kitarović nije pobjedu ostvarila i u našoj Županiji te cijeloj regiji sjeverozapadne Hrvatske, ali to je već pitanje trenutno prisutnih političkih odnosa.Vjerujem da je pobjeda nove predsjednice iznimno važan događaj za cijelu zemlju, pa tako i za našu Županiju. Želim joj puno uspjeha u radu i zahvaljujem svima koji su ju podržali – rekao je Koren.

Na ishod neizvjesne predsjedničke utrke osvrnula se i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak.

– Ovom prilikom izrazila bih čestitke gospođi Kolindi Grabar Kitarović i poželjela joj sve najbolje u predsjedničkom mandatu. Uvjerena sam da će suradnja između Grada Koprivnice i Ureda Predsjednika i u narednom razdoblju biti na vrlo visokoj razini jer svi mi, neovisno o stranačkim bojama, imamo isti cilj: bolji život za naše građane – naglasila je Vesna Želježnjak.

SDP-ov kandidat Josipović u Koprivnici je ostvario većinu glasova, no broj osvojenih glasova ipak je manji nego u izborima 2009. godine.

– U našem Gradu predsjednički kandidat Ivo Josipović dobio je veliku podršku što jasno pokazuje kakvu Hrvatsku naši sugrađani žele. Koprivničanke i Koprivničanci pokazali su kako žele suvremenu, tolerantnu i demokratsku Hrvatsku. Pred Kolindom Grabar Kitarović su veliki izazovi, jedan od njih je i duboko podijeljeno hrvatsko društvo u kojem se ona mora nametnuti kao predsjednica svih stanovnika Republike Hrvatske. Novoizabranoj predsjednici želim puno sreće u suočavanju i prevladavanju tih izazova – zaključila je Vesna Želježnjak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uoči Praznika rada

FOTO/VIDEO Gazde napravili pravi tamburaški spektakl, svojim hitovima dirnuli Koprivničance u dušu

Gazde su jedan od onih bendova za koji se čini da su na sceni cijelu vječnost, a danas su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×