12.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Bez plaćanja zakupa teško do novih hektara
B

Ne propustite

Gotovo trećina korisnika državne poljoprivredne zemlje na području općine Novigrad Podravski ne uspijeva podmirivati svoje obaveze na ime njezinog zakupa. Iako razumije razloge, pogotovo zbog stanja u stočarskoj proizvodnji, Mladen Mađer kaže da kao načelnik mora štititi interese Općine, a i bez njegovog uplitanja sustav će se rješavati onih koji ne mogu slijediti njegova pravila.

– Negdje je oko 30 posto ljudi koji ne plaćaju; na žalost to su bili jači poljoprivrednici, ali zbog određenih poteškoća i u stočarstvu, a i u ratarstvu došlo je do ovih problema. Kao načelnik štitim Općinu, protiv njih smo poduzeli određene mjere i mislim da bi bilo, kad vide sami da iz godine u godinu ne mogu plaćati, povećava se dug na kamate – da se napravi raskid ugovora – istaknuo je Mađer.

Na jesen će u Novigradu na novi natječaj za zakup između 350 i 400 hektara državne zemlje, a Mađer napominje da Državno odvjetništvo i Agencija za raspolaganje tom zemljom neće dopustiti sklapanje novih ugovora najmoprimcima koji nisu redovito podmirivali svoje obaveze. Štoviše, njihove se ponude neće niti razmatrati.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kuršlus

Mortus pijan sletio u kanal i zabio se u most, policija ga našla ozlijeđenog kraj ceste

Pijani vozač jučer je napravio "kuršlus" kada je sletio s ceste u kanal u Sokolovcu. Dogodilo se to oko 23...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×