20.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 9. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rekorderi vikenda // Jedan jurio 121 km na sat, drugi s 2,43 promila skrivio prometnu nesreću
R

Ne propustite

Tijekom vikenda, od 13. do 15. veljače, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a dvije osobe lakše ozlijeđene, te tri nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisna vožnja unazad. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće.

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa uočili i sankcionirali 156 prometnih prekršaja, od čega 40 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 16 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je 11 vozača. Uhićeno je šest vozača, a protiv pet su provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 15. veljače, u 7.40 sati na cesti između Virja i Molvi, gdje je 20-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,43 promila i skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 15. veljače, u 12.25 sati u Borovljanima, kada je 26-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 121 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

Rezultati pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

U razdoblju od 9. do 15. veljače na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 58 teretnih automobila i četiri autobusa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 46 prekršaja. Prilikom nadzora teretnih vozila utvrđeno je 45 prekršaja, a prilikom nadzora autobusa utvrđen je jedan prekršaj.

Najviše je utvrđeno i sankcionirano prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima njih osam, pet prekršaja korištenja nedovoljnog odmora, tri prekršaja odnosila su se na prekoračenja brzine kretanja, tri prekršaja pretovara i tri prekršaja neposjedovanja tahografskih listića.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora nisu zabilježene prometne nesreće u kojima su sudjelovala teretna vozila i autobusi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Poštujte naše znakove

FOTO/VIDEO Prvi je dan škole, prvašići i roditelji u školi Đuro Ester učili o sigurnosti u prometu, ravnateljica Prelogović: Ostanite što dulje djeca

Počela je nova školska godina, za mnoge prvašiće koji ulaze u školske klupe ovo je velik dan, ali i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×