22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka Vegeta svladala Krim uz 11 golova Marijete Vidak
P

Ne propustite

Podravka Vegeta u drugoj utakmici 5. kruga Regionalne lige pobijedila je u Ljubljani domaći Krim Mercator 33:27 (13:15). Najbolju igru dosad u dresu Podravke Vegete pokazala je Marijeta Vidak. Počela je s 4-5 promašenih pokušaja, a onda kao da je iz zemlje iznikla, kad se pojavila sredila je Krim u trenutku, postigla je 11 golova, od toga 10 iz igre.

 

Kompletna ekipa je izgarala na terenu, a Goran Mrđen i Goran Trajkovski izvanredno su vodili ekipu. To je bilo moguće, jer je bilo samo stotinjak gledatelja, pretežito tihih. Pa su se čuli.

A na početku se činilo da će biti katastrofa, ali na drugoj strani. Krim je u 5. minuti imao 5:1, a taj peti gol je za pamitit’: Kapitanović je otišla uz aut na porciju uobičajenih razgovora s kolegicom i obavezno pijenje vode. No, Krim se domogao lopte, a dok je Kapi vidjela što se zbiva pojurila je prema golu, ali lopta je već bila u – praznoj mreži.

Nakon 6-1 Vidak je prvim golom dala naslutiti što će se dogoditi. Živković, Džono, Nikšić, Nemaškalo (koja je inače promašila četiri zicera do tada) dovele su u 15. minuti do dva razlike, 8:6, Vidak je poslije 9:6 smanjila na 9:7, a Živković kasnije na 11:9. Od 20. minute na gol je stala Jukić.

Krim se opet odvojio i poveo s 15:10, ali su Živković i Trifunović postavile rezultat poluvremena, 15:13 za domaće.

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku Podravke Vegete i u 39. minuti Nikšić je poentirala za prvo vodstvo Podravke, 18:19. Onda se malo sve izniveliralo na gol-dva, da bi u 47. minuti bilo 21:25, u 50. 23:27: Vidak je tu zabila pet golova zaredom. Proradila je i Jukić na golu, obranila dva sedmerca.

Kad već govorimo o osobitostima, u 52. minuti Živković je postigla 23:28, a njen projektil zabio se u mrežu u gornjem desnom kupu i lopta je tamo i ostala, kao da je to nagovijest da je katastrofa Krima na pomolu. Trifunović, Živković, Džono i dva puta Vidak dovršile su ljubljansku priču.

Kod Krima odlično je, dok je mogla, branila Stefanišin (14 obrana), a Mavsar je bila opasna s lijevog krila (plus sedmerci), kao i Koren s druge strane.

Prije Final Foura preostao je još samo jedan krug Regionalne lige. Taj 6. turnir igrat će se u Podgorici, a međusobno će igrati Budućnost – Podravka Vegeta, Danilovgrad – Podravka Vegeta i Budućnost – Danilovgrad. Tada će tablica biti konačna, ali već sada je jasno da je Podravka Vegeta sigurna za 3. mjesto, a možda će biti i drugo, što zapravo nije važno, jer je evidentno da će u polufinalu igrati s Danilovgradom. Jedino nije jasno kako će se pronaći termin u svibnju, jer svi tada nešto igraju.

Vijest o Mirjani Milenković: uoči utakmice s Krim Mercatorom bilo joj je puno bolje, manje-više normalno hoda, ništa nije puklo u gležnju..

I vijest o 1. HRL: najveći konkurent za osvajanje naslova prvakinja, zagrebačka Lokomotiva, posustaje. U Umagu je u subotu izgubila s 22:16 i sada za Podravkom Vegetom zaostaje četiri boda. Drugi konkurent, riječki Zamet, zaostaje tri boda. Oba konkurenta dolaze na utakmice u Koprivnicu, Lokomotiva u 19. kolu 14. ožujka, Zamet u zadnjem, 26. kolu, 9. svibnja. Ekipe koje bi još mogle zaprijetiti su Sesvete Agroproteinka i, osobito, Zelina. Na utakmicama s tim ekipama Podravka Vegeta je gost.

UTAKMICA 5. KRUGA ŽENSKE REGIONALNE LIGE WRHL

KRIM MERCATOR – PODRAVKA VEGETA 27:33 (15:13)

LJUBLJANA – Sportska dvorana Krim na Galjevici. Gledatelja: 100. Suci: Bojan Lah i David Sok (oba Slovenija). Delegatkinja WRHL-a: Anja Frešer (Slovenija).

KRIM MERCATOR: Petrukhina (1+-), Stefanišin (14+0), Marinček (-); Artsiukhovich, Jurič, Luković 2, Čečkova, Pineau 3, Mavsar 9(3), Goudjo 2, Bajramoska 2, Omoregie 4, Koren 4, Jankovič 1, Gregorc, Pavlova. TRENERICA:Marta Bon.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+2), Kapitanović (2+0), Milenković (-); Čović, Nikšić 3, S. Šenvald, Živković 6(1), Džono 5, Nemaškalo 4(1), I. Mrđen, Dragišić, Vidak 11(1), Oremović, Maljak, Trifunović 4. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Krim Mercator 5(3), Podravka Vegeta 4(4).

ISKLJUČENJA: Krim Mercator 8 minuta (Mavsar, Goudjo, Bajramoska, Janković), Podravka Vegeta 10 minuta (Vidak 2+2, Nikšić, Živković, Trifunović).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).

Izvor: www.rk-podravka.hr 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×