24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izložba maski kao uvod u izložbu keramike na temu knjižnice
I

Ne propustite

U izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica građani mogu do kraja veljače razgledati izložbu maski od keramike, koje plijene pozornost svojom maštovitošću i umijećem izrade.

Nastale su u Maloj koprivničkoj školi keramike Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskog pod vodstvom kipara i keramičara Dragutina Ciglara. Izloženo je 25 maski učenika 3., 5., 6., 7. i 8. razreda te profesorice likovnog odgoja Lade Gudić i ravnateljice Gordane Gazdić Buhanec.

Ova izložba uvod je u projekt „Gradska knjižnica”, koji pokreće Dragutin Ciglar i njegova Udruga likovnih umjetnika „Motacilla alba-Ješkovo”. Naime, tijekom cijele ove godine keramičarske aktivnosti bilo s djecom u Maloj koprivničkoj školi keramike, bilo s etabliranim domaćim i stranim umjetnicima na simpozijima na Ješkovu bit će posvećene temi knjižnice i svemu što ona asocira (knjiga, čitanje, zgrada, druženje Koprivničanaca svih dobi…).

Već 11 godina, uz Dan grada Koprivnice, Dragutin Ciglar poklanja radove nastale na ovakav, ciljani način odabranoj udruzi ili ustanovi, a ove godine koprivničkoj Knjižnici. Radovi će biti izloženi u svim odjelima i na svim etažama Knjižnice, pa će to biti još jedna prilika da koprivnička publika uživa u predmetima i skulpturama od keramike.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Proslava

PRAZNIK RADA Grah, tamburaši i zabava sutra u Park šumi Borik

Sutra se obilježava Praznik rada, a veselo će biti i u Đurđevcu. Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca povodom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×