18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nosi naziv urtica

Na Renesansni festival stiže pjenušac od koprive, bit će to pravi ljetni i osvježavajući napitak
N

Vizija i želja mi je da ovu priču nastavim razvijati upravo u Koprivnici zajedno s mladim domaćim vinarima, a sve u razvoju turističko gastronomske ponude kako u Koprivnici, tako i izvan nje. Za Badnjak pripremam pjenušac od kruške, kazao je Levačić.

Ne propustite

Renesansni festival u Koprivnici biti će mjesto gdje će se uz parfem Urtica, premijerno i ekskluzivno moći degustirati domaći autohtoni i prvi koprivnički pjenušac ‘Urtica’.

Kada sam prije nekoliko godina započeo proces kreiranja parfema od koprive, paralelno se rađala ideja da moram uz parfem kreirati i pjenušac od koprive. Osnove spravljanja pjenušca dobivam od vrsnih vinara Sibon u Međimurju, ali s velikom napomenom i naglaskom da se upuštam u podučje koje možda neće uroditi pozitivnim ishodom – kazao je tvorac Dejan Levačić.

Bijelo autohtono vino iz Koprivnice baza je pjenušca, dok su se mladi koprivnički vinari upustili u avanturu spravljanja pjenušca u suradnji s Levačićem.

Pjenušac, koji je nastajao 16 mjeseci, ima prirodan miris i okus koprive. To je pravi ljetni, osvježavajuć, svježi pjenušac.

– Vizija i želja mi je da ovu priču nastavim razvijati upravo u Koprivnici zajedno s mladim domaćim vinarima, a sve u razvoju turističko gastronomske ponude kako u Koprivnici, tako i izvan nje. Za Badnjak pripremam pjenušac od kruške – kazao je Levačić.

Riječ je o limitiranoj ediciji od 50 boca pjenušca, nosit će ime Franky,  a nastao je kao uspomena na njegovog djeda i krušku koju je zasadio prije pedeset godina.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×