27.4 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Pixel stiže Slaven Gorički, direktor poznatog strip festivala Crtani romani šou
U

Ne propustite

Međunarodni festival stripa Crtani Romani Šou okuplja poznate strip autore i zaljubljenike u strip već 17 godina. Ovog četvrtka udruga maMUZE ugostit će u Kulturno kreativnom centru Pixel direktora festivala, Slavena Goričkog.

Festival Crtani romani šou nastao je iz istoimene emisije Radija 101, a u međuvremenu je postao zasebna manifestacija u organizaciji istoimene udruge koju vodi Slaven Gorički. Počeci festivala bili su vrlo skromni, prvih godina organizatori bi dovodili u Zagreb po jednog ili dva gosta. Ipak, njihov se entuzijazam isplatio: danas je CRŠ najveći festival stripa u regiji, koji svake godine ugosti i po desetak majstora devete umjetnosti. Angelo Stano (jedan od najistaknutijih crtača na serijalu Dylan Dog), Morano Burattini (scenarist i urednik Zagora) i Gallieno Ferri (autor Zagora, čija je izložba održana na CRŠ-u prošle godine) samo su neka od velikih imena stripa koje je Crtani romani šou ugostio kroz godine. No, festival posvećuje pažnju i domaćim autorima, kao što su Igor Kordej i Dalibor Talajić, hrvatski autori koji crtaju za poznate strane izdavače poput Marvela.

Tako u nekoliko dana trajanja festival iz godine u godinu okuplja strip autore i zaljubljenike u strip, a sve uz bogat program koji se sastoji od sajma stripova, izložbi, predstavljanja, crtanja za publiku i mnoge druge sadržaje. U godini kada Crtani romani šou postaje punoljetan, Slaven Gorički će koprivničkoj publici govoriti o samom festivalu, ali i povijesti stripa, generacijama hrvatskog stripa i ostalim temama s područja stripa.

Predstavljanje CRŠ-a održat će se u Kulturno kreativnom centru Pixel 19. ožujka s početkom u 20 sati, a dobro došli su svi ljubitelji stripa, kao i oni koji se sa stripom tek žele upoznati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Počela žetva

Cijena pšenice još nepoznata, Podravka ukinula polog žita? Poljoprivrednici strepe zbog vremenskih (ne)prilika

Žetva neizostavne krušarice, pšenice, u našem kraju već je počela, ranije nego prijašnjih godina zbog vremenskih (ne)prilika, ali zasad...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×