13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Jakšić na sastanku u Hrvatskim vodama: Uskoro počinju radovi na obrani od poplava
J

Ne propustite

Zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić zadovoljan je radnim sastankom na kojemu je jučer sudjelovao u zagrebačkom sjedištu Hrvatskih voda.

Kako je rekao za Radio Dravu, od najodgovornijih iz tog poduzeća – generalnog direktora Ivice Plišića, njegovog zamjenika Siniše Kukića i direktora vodnogospodarskog odjela za Muru i Gornju Dravu Leonarda Sekovanića, dobio je informacije da uskoro počinju radovi na obrani Koprivnice i njene okolice od poplava:

– Očekuje se samo još jedan potpis ministra Jakovine i za dva do tri tjedna bi trebali početi radovi na našem koprivničkom nasipu, što nam je naravno vrlo, vrlo važno i prevažno. Isto tako smo stavili na stol i priču o retencijama koja će ipak potrajati malo duže jer će se provoditi u fazama, a i samo projektiranje je još u tijeku. Iskoristili smo i priliku da se što više informiramo o budućnosti i provedbi EU projekta vezanog uz vodoprivredu koji nam je vrlo važan i očekujemo veliki efekat od tog projekta za naše građane.

I dok bi radovi na podizanju nasipa trebali završiti za oko mjesec dana, izgradnja retencija višegodišnji je zahvat, pojasnio je dogradonačelnik Jakšić. U tijeku su radovi na projektnoj dokumentaciji, pa se krajem ove ili početkom iduće godine očekuje izdavanje građevinske dozvole. Tek će potom početi konkretni zahvati u prostoru i gradnja, što će se odvijati po fazama i trajati nekoliko godina.

Samo podizanje nasipa i vatrogasne mjere koštat će oko dva milijuna kuna. Izgradnja retencija procijenjena je na 5 milijuna eura, na koliko je procijenjen i vodoprivredni projekt kojega su Hrvatske vode kandidirale za financiranje od strane Europske unije. Na Zrinskom trgu su zadovoljni, jer se ovim projektima završava desetgodišnje razdoblje u kojemu Hrvatske vode nisu ulagale u projekte na koprivničkom području.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Supersport HNL

Slaven sutra na Apašu čeka Goricu, Božić: Dužni smo iskupiti se svima koji vole klub i dolaze navijati

Pretposljednji Farmaceuti sutra u 17 sati na svom Apašu dočekuju sedmoplasiranu Goricu. Mediji su ovih dana istaknuli dva bitna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×