12.6 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gornja Rijeka

Zgradu primarne zdravstvene zaštite treba staviti pod krov, Općina dobila ‘sitnih’ 100.000 kuna od nadležnog ministarstva, načelnik Fištrović: Podjela nije poštena, morat ćemo u rebalans proračuna
Z

Ne propustite

Prva faza izgradnje zgrade primarne zdravstvene zaštite u Gornjoj Rijeci završena je. Ukupna vrijednost investicije je oko 3,5 milijuna kuna, a provodit će se u četiri faze.

Kako nam kaže Darko Fištrović, načelnik Općine Gornja Rijeka, za drugu je fazu na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Eu dobiveno samo 100.000 kuna, od traženog milijuna, tako da ovaj iznos nije ni približno dostatan za daljnji nastavak radova.

– Imali smo najveći broj bodova, a dobili smo sitnih 100.000 kuna što je jasan pokazatelj da podjela nije poštena. U toj drugoj fazi treba zgradu staviti pod krov i postaviti stolariju,a sveukupno je za to potrebno 650.000 kuna. S obzirom na to da je riječ o zdravstvenoj ustanovi, ona mora biti u B razredu. Ne preostaje nam ništa drugo nego rebalansom proračuna kraje godine osigurati još dodatnih 520.000 kuna – kazao je načelnik Fištrović. 

Darko Fištrović // Foto: Matija Gudlin
Darko Fištrović (u sredini ) Foto: Matija Gudlin

Prostor je predviđen tako da će u njemu biti zubarska ambulanta, ali i ona u kojoj će raditi liječnik obiteljske medicine. Oni i sada rade u Gornjoj Rijeci, ali u starim prostorima koji su već spremni za rušenje. Zbog toga je ova nova zgrada bila prijeko potrebna.

– Ima još puno posla te se nadam se da će do kraja mojeg mandata zgrada biti kompletno uređena. Općina nažalost nema toliko novaca u proračunu da bi mogla pokriti sve troškove jer ove godine moramo izdvojiti 850.000 kuna za katastarsku izmjeru, a radimo i javnu rasvjetu… Puno toga se radi, a nema novaca za sve – ističe načelnik Fištrović.

Spomenimo i to da zgrada ima i prostor koji se može urediti po potrebi, pa urediti i kao stan u kojem bi liječnik mogao živjeti.

Kreće duga faza koja podrazumijeva krovište i stolariju // Foto: općina Gornja Rijeka

– Želimo stvoriti uvjete poželjne mladim liječnicima, da dođu i ostanu. Znate i sami kakvo je stanje, u selima sve više nedostaje liječnika – zaključuje načelnik Fištrović.

Na nedavno održanoj konferenciji za medije u Županiji, potvrđeno je kako je Županija u sklopu natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavila treću fazu projekta izgradnje spomenute zgrade, a sve kako bi objekt bio završen u što kraćem vremenskom razdoblju. Za tu je namjenu dobiveno 200.000 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×