9.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Književna večer s Pavlom Pavličićem u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“
K

Ne propustite

Pavao Pavličić, jedan od najčitanijih i najpopularnijih hrvatskih književnika, dolazi u Koprivnicu u srijedu, 15.4.2015. Književni susret održat će se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel na 2. katu) u 19 sati.

Pavao Pavličić rođen je u Vukovaru. Napisao je više od četrdeset romana, knjiga priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu. Zasigurno je jedan od najpoznatijih pisaca kriminalističkih romana u Hrvatskoj. Prve prozne radove objavio je 1968. godine, a prvu knjigu “Lađa od vode” 1972. Autor je scenarija za filmove. Bavi se prevođenjem i znanstvenim radom. Sveučilišni je profesor na Katedri za komparativnu povijest hrvatske književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nagrađivan je, a nagradu Ksaver Šandor Gjalski dobio je čak tri puta.

Prema izvještaju o posudbi knjiga u 20 hrvatskih županijskih knjižnica u 2013. godini, knjige Pavla Pavličića posuđivane su 12.809 puta, čime je zaslužio titulu najposuđivanijeg domaćeg autora. Godinu ranije bio je drugi po broju posudbi, što također govori o njegovoj velikoj popularnosti.

I koprivničke knjižnične statistike govore da mnogi Koprivničanci vole Pavla Pavličića i rado čitaju njegove knjige te vjerujemo da će s veseljem dočekati njegovo gostovanje u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović”. Tom prigodom knjige Pavla Pavličića moći će se kupiti po promotivnim cijenama.

Svi su dobrodošli!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×