24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ozbiljna situacija

Rajn i Hrg se prepucavaju oko socijalnog poduzeća Hedone, a Petar Gatarić iz udruge osoba s invaliditetom kaže da ako ih se deložira iz skladišta, ljudi će ostati bez posla
R

Petar Gatarić, predsjednik spomenute udruge, kaže kako je od Grada došao dopis još krajem prošlog mjeseca da imaju osam dana da se isele iz skladišta jer je još u siječnju Grad sklopio ugovor o najmu s Udrugom pivara.

Ne propustite

Bivši križevački gradonačelnik i saborski zastupnik Branko Hrg sa saborske je govornice prozvao vodstvo Grada Križevaca i to zbog odnosa Grada prema Udruzi osoba s invaliditetom iz Križevaca te tvrtki Hedona kojom upravlja.

– Radi se o kontinuiranom napadu čelništva grada spram udruge i socijalnog poduzeća Hedona koji osnovala. Ne samo da Grad želi naplatiti tvrtki Hedona 150.000 kuna za najam prostora, Grad je krenuo i s luđom idejom. Naime, prostor koji Udruga koristi za skladištenje svoje ambalaže, Grad je bez znanja i obavijesti Hedoni, dodijelio taj prostor Udruzi pivara i poslali im dopis da se moraju iseliti. Onda je Udruga Gradu poslala dopis da će ugroziti poslovanje poduzeća i da će možda bez posla ostati devet osoba s invaliditetom i da ih Grad može iseliti iz tog prostora jedino deložacijom. Udruga je o tome izvijestila i pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom. Pozivam čelništvo Grada da povuče odluku – kazao je Hrg. 

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca smatra sramotnim da saborski zastupnik Hrg iskorištava najranjivije socijalne skupine za svoju političku promociju i koristi saborsku govornicu da bi pozvao na nepoštivanje zakona.

Mario Rajn i Branko Hrg // Foto: Matija Gudlin

–  Taj isti saborski zastupnik prigodno zaboravlja da je upravo on, kako bi frizirao rezultate svoje dugogodišnje, neplodne vladavine Križevcima, i pokazao kako popunjava prazne prostore Tehnološkog parka Križevci, uvjerio tvrtku Hedona da potpiše ugovor o najmu prostora, iako je od samoga početka znao da tvrtka neće biti u stanju plaćati najam. Tvrtka Hedona, čiji je osnivač Udruga za osobe s invaliditetom, bavi se proizvodnjom čokolade te iznajmljuje nekoliko prostora u vlasništvu grada i Križevačkog poduzetničkog centra. Prostor u Tehnološkom parku za koji duguju više od 150.000 kuna, prostor u kojem je Choco bar, koji također gomila dug, te manji, skladišni prostor – istaknuo je gradonačelnik Rajn. 

U dogovoru s menadžmentom i vlasnicima Hedone d.o.o. ugovor o najmu prostora koji je potpisan 2016. godine, raskinut je kako se ne bi stvarali dodatni dugovi.

– U kontaktu smo s vlasnicima i menadžmentom Hedone s ciljem da se problemi riješe na pravedan način, a ne po Hrgovu principu potpiši, a kasnije ćemo dug otpisati, s obzirom na to da svaki građanin i poduzetnik u gradu mora imati pravo na jednak tretman od strane gradskih vlasti. Shvaćamo da kod saborskog zastupnika Hrga postoji nedostatak ideja, no ipak apeliramo da razina jeftinog populizma i želja za samopromocijom ne vrijeđaju zdravi razum građana i poduzetnika koji uredno izvršavaju svoje obveze – zaključuje Rajn.

Choco bar // Foto: Matija Gudlin
Petar Gatarić//Foto: Matija Gudlin

Petar Gatarić, predsjednik spomenute udruge, kaže kako je od Grada došao dopis još krajem prošlog mjeseca da imaju osam dana da se isele iz skladišta jer je još u siječnju Grad sklopio ugovor o najmu s Udrugom pivara.

– Javili smo se Gradu i čekamo njihov odgovor. Točno je da smo još 2015. godine tražili dodatan prostor od Grada i tadašnji gradonačelnik Hrg nam je izdao izjavu kojom je potvrdio da možemo prostor koristiti i to dok god poduzeće posluje. Mi smo u taj prostor ušli, uredili ga… Ako nas se deložira, zaista će se dogoditi da će se ugroziti poslovanje poduzeća te izgubiti i radna mjesta, situacija je ozbiljna. S obzirom na to da smo mi društveno poduzeće, nekako bi ipak trebali imati prednost. Nadamo se da će se situacija riješiti na miran i pravedan način na kraju. Nije u redu da nas iz Grada nije nitko kontaktirao o namjerama, već nam je samo poslan dopis – kazao nam je P. Gatarić.

Preostaje vidjeti kako će se situacija na kraju raspetljati.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Udruga Sjever Mladih

FOTO Stotinjak mladih čistilo Šodericu, Nikola Kovačec: Želimo potaknuti komunikaciju, druženje i igru

Udruga "Sjever Mladih" jučer je održala akciju čišćenja jezera Šoderice. Naime, jezero Šoderica nalazi se na zaštićenom području Regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×