19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
hrvatskog arhivskog vijeća

Gradonačelnik Rajn održao radni sastanak na temu Državnog arhiva u Križevcima
G

Ne propustite

U Gradskoj upravi Grada Križevaca gradonačelnik Mario Rajn održao je radni sastanak s ravnateljem Hrvatskog državnog arhiva Dinkom Čuturom, predsjednik Hrvatskog arhivskog vijeća Darkom Rubčićem te predstavnicima Ministarstva kulture na temu Državnog arhiva u Križevcima.

Gradonačelnik ih je upoznao s hodogramom aktivnosti oko Državnog arhiva u Križevcima napomenuvši kako je prošlo već jedno cijelo desetljeće od kada je donesena Odluka o osnivanju Državnog arhiva u Križevcima.

Napomenuo je kako su dosadašnje lokacije za smještaj Državnog arhiva bile zgrada bivše sinagoge u kojoj je danas Turističko-informativni centar i prostor Kina Kalnik koji će ići u obnovu te je samim time potrebno tražiti drugu lokaciju. Na radnom sastanku najviše se govorilo o parametrima koje jedna zgrada mora zadovoljavati za smještaj arhivske građe s obzirom da je ona osjetljiva, a sukladno kojima će se onda tražiti nova lokacija za smještaj Državnog arhiva u Križevcima.

Usto, bilo je riječi i o uslugama koje će Državni arhiv pružati građanima, javnom i privatnom sektoru, te je zaključeno kako će postojanje jedne ovakve ustanove u našem gradu doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života i poslovanja.

Radnom sastanku bili su prisutni i privremeni voditelj Državnog arhiva u Križevcima Ivan Peklić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pan Ljetna liga

FOTO Malonogometne vratolomije zagospodarile na igralištu Apaša, počela je Pan Ljetna liga

Županijske nogometne lige završile su prije nekoliko tjedana, no ljubitelji nogometa ne moraju očajavati. Osim Europskog prvenstva, ljubitelji nogometa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×