13.7 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
hrvanje

Podravka ekipni prvak Hrvatske u uzrastu mlađih dječaka, braća Benko zlatni, Vida-Horvat i Mijatović srebrni
P

Treće mjesto, odnosno brončanu medalju osvojio je Patrik Raknić nastupom u kategoriji do 44 kilograma. U kategoriji koja je brojila ukupno 22 natjecatelja, Raknić je za medalju morao čak pet puta izlaziti na borilište.

Ne propustite

Prvenstvo Hrvatske za uzraste mlađih djevojčica i dječaka u slobodnom načinu hrvanja održano je protekle subote u Zagrebu, dvorani SŠD Peščenica.

Pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca Podravka se u konkurenciji dvadeset i tri hrvatska kluba te ukupno 129 dječaka predstavila sa osmoricom svojih hrvača, dok se u uzrastu djevojčica Podravka predstavla sa jednom svojom djevojčicom i to Dinom Vidom-Horvat koja je u kategoriji do 40 kilograma osvojila drugo mjesto. Dina je zabilježila dvije pobjede i jedan poraz. Bila je bolja od Marijanović Leone iz HK Pujanke i Šumski Marijane iz Zadra, a poraz doživjela je od Hršak Tie iz hrvačkog kluba Slatina.

S četiri osvojene medalje, odnosno dvije zlatne, jednom srebrnom i jednom brončanom hrvački Klub Podravka u ekpinom plasmanu mlađih dječaka svrstao se na prvo mjesto, drugi su bili hrvači iz Petrinje, dok je trećeplasirana bila ekipa iz Slatine.

Nove naslove prvaka Hrvatske, nakon osvojenih naslova i u grčko-rimskom načinu hrvanja početkom godine okitili su se braća Benko. Ivan Benko bio je nepobjediv u kategoriji do 36 kilograma u kojoj je uvjerljivo došao do tri pobjede. Bio je bolji od Marčin Antonia iz Metalca te Dulikravić Renea i Varović Florijana obojice iz hrvačkog kluba Ludbreg.

Također s tri vrlo uvjerljive pobjede Josip Benko suvremeno je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 65 kilograma. On je pobjedio redom Šabalj Ivana iz Bistre, Filipović Matiju iz Klinča Sela te Knežević Ivana iz Slatine.

U kategoriji do 75 kilograma Karlo Mijatović osvojio je drugo mjesto. On je pobijedio Radičević Antonia iz Hrvatskog dragovoljca i Vojnović Antea iz Like dok je finalnu borbu izgubio od Škrlin Batina Mihaela iz Bistre.

Foto: HK Podravka

Treće mjesto, odnosno brončanu medalju osvojio je Patrik Raknić nastupom u kategoriji do 44 kilograma. U kategoriji koja je brojila ukupno 22 natjecatelja, Raknić je za medalju morao čak pet puta izlaziti na borilište. Zabiježio je četiri pobjede i jedan poraz što mje je ovaj puta to bilo dovoljno tek za treće mjesto. Natjecanje je započeo s tri pobjede nad Eman Matejom iz Metalca, Ljubić Bornom iz Podravke i Vidović Danielom iz Trešnjevke, da bi nakon toga u polufinalu uslijedio poraz od Čibarić Antonia iz Like. U borbi za brončanu medalju Patrik je bio bolji od Klarić Marka iz Šibenika.

U istoj težinskoj kategoriji Borna Ljubić s jednom je pobjedom protiv Šimnuković Renea iz Sesvetskog Kraljevca i porazom od Patrika Raknić zauzeo osmo mjesto u kategoriji. Dobro hrvanje ovaj puta prikazao je i Ivan Adžaga u kategoriji do 54 kilograma i samo par sitnih grešaka koštale su ga medalje. On je na natjecanju zabilježio dvije pobjede i to nad Panjkret Lovrom iz Petrinje i Markom Špernjak iz Podravke te dva poraza od Bogatić Luke iz Fami Donji Miholjca i Miklečić Tina iz Lokomotive.

Marko Špernjak u istoj je težinskoj kategoriji zauzeo osmo mjesto s dvije izgubljene borbe. Zbog jednog poraza u kategoriji do 65 kilograma na početku natjecanja bez plasmana ostao je Ivan Čordaš. On je izgubio od Grgić Dominika iz Hrvatskog Dragovoljca, a kako Dominik nije došao do finala, Ivanu je time bilo onemogučeno daljnje natjecanje kroz repasaž.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prekrasna djevojka “zaustavila vrijeme” u centru grada, zebrasti uzorak nije nas ostavio ravnodušnima

Ova simpatična plavuša hrabro je odabrala ovu gotovo pa ljetnu haljinu. Ovaj zebrasti uzorak odličan je izbor za šetnju...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×