34.9 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Presica SDP-a i HSS-a

Mađer i Kešer: Poslije sastanka s ministrom Butkovićem svi su bili zadovoljni, a pitamo se čime, jednim trakom koji je u dugoročnom planu?
M

Ne propustite

Saborski zastupnik i predsjednik županijskog HSS-a Mladen Mađer, na današnjoj konferenciji za novinare rekao je kako se izgradnja brze ceste Koprivnica-Križevci razvlači već 15 godina.

Dolazak ministra Butkovića u županiju podigao je prašinu među lokalnim političarima.

– Naime, on je rekao da naša cesta nema opterećenja te da je dovoljno postavljanje jednoga traka. Mi smo industrijski grad, grad Podravke i Carlsberga. Izjave župana Korena, zamjenika župana Sobote i ministra mora prometa i infrastrukture Butkovića su u najmanju ruku licemjerne. Je li normalno da oni tvrde kako naša cesta nema opterećenja – pita se Mađer.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Saborski zastupnik Mađer rekao je kako je jedina realna izjava bila ona gradonačelnika Đurđevca Hrvoja Jančija koji je rekao da izgradnja brze ceste do 2021. godine neće biti moguća.

– Podsjetimo se da su 2020. godine parlamentarni izbori, što znači da ova vlada neće ni početi gradnju brze ceste do Koprivnice. Na prozivke saborskog zastupnika HDS-a Branka Hrga hoću li podržati proračun kao saborski zastupnik, odgovaram da moramo vidjeti hoće li biti dovoljno sredstava u proračunu za izgradnju brze ceste – napominje on.

Naglasio je kako stalno čekamo brzu cestu, a da se već mogla izgraditi u fazama.

– Zanimljivo je da je brza cesta izgrađena samo do Križevaca, vjerojatno zato da saborski zastupnik Hrg može brže do Sabora, a cijela situacija je krajnje licemjerna i ponižavajuća za Podravce – konstatirao je.

Na izjavu nezavisnog saborskog zastupnika Željka Lackovića u našem intervjuu, da je dobro upoznao župana Korena da se ne bi družio s njim privatno, Mađer je komentirao kako on ne zna ni sam što bi, malo bi podržao Vladu pa malo ne bi, pa je onda malo za Piškornicu pa opet nije.

– To je populističko djelovanje saborskog zastupnika Lackovića – zaključio je.

Predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer kazao je pak kako se dolaskom ministra Butkovića željelo ugasiti nezadovoljstvo stanovnika naše županije, osobito Podravaca.

– Vidljivo je da brza cesta nije ni u kratkoročnom, ni u srednjoročnom planu, već je zapravo u dugoročnom planu što je SDP-u naše županije neprihvatljivo – konstatirao je Kešer.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Napomenuo je kako samo otkup zemljišta za brzu cestu iznosi oko 20 milijuna eura, a za rješavanje imovinsko pravnih odnosa potrebno je dodatnih 10 milijuna kuna.

– Ministar Butković je kazao da će se iduće godine nastaviti graditi cesta Križevci – Vojakovački Kloštar, a to je novih 100 milijuna. Što se tiče rokova za izgradnju potrebno je dvije godine – zaključio je.

– Ja sam sad došao po cesti koja je opasna, po kojoj ide stotinu kamiona, koja nema nogostupa. Izlažemo ljude opasnosti, a župan Koren, koji je inženjer građevine na sastanak s ministrom Butkovićem došao je totalno nepripremljen – mišljenja je Kešer.

Dodao je kako ga čudi što su poslije sastanka svi bili zadovoljni, a pita se čime.

– SDP nije zadovoljan. Ovo je promašena, nepripremljena i neusklađena županijska politika koju provodi Darko Koren sa svojim suradnicima – izjavio je.

Dodao je kako će uputiti pismo svim parlamentarnim strankama u Hrvatskom saboru kako bi potpisale deklaraciju o zajedničkom interesu izgradnje brze ceste Koprivnica – Križevci, Gradec – Bjelovar, Bjelovar – Đurđevac.

– Ako vlada ne osigura 290 milijuna kuna mi ne podržavamo proračun jer ljudi su nezadovoljni, jedini smo odcijepljeni od centra države, a s jednim trakom se ne možemo zadovoljiti – zaključio je Kešer.

Na konferenciji je prisustvovao i načelnik Novog Virja Branko Mesarov koji se sa svime složio te se nadovezao kako ga ovo stanje deprimira, da je nezadovoljan te se pita kada će se realizirati projekt izgradnje brze ceste.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Novigradu Podravskom

FOTO/VIDEO Predobri domaćini u Fijolici oduševili posjetitelje, Dan otvorenih vrata vrtića događaj je za 5!

U tijeku je proslava Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Fijolica u Novigradu Podravskom. Odvija se u sklopu Dana općine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×