18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
posjetio ih župan

FOTO Dok su drugi slavili, oni su radili; na Hitnoj su za doček imali 140 posto više pacijenata, nego inače vikendom
F

Župan Darko Koren nije mogao sakriti zadovoljstvo radom Zavoda i njihovim zaposlenicima.

Ne propustite

Nakon što su jučer obišli koprivničko rodište, župan Darko Koren sa svojim je suradnicima posjetio i zaposlenike Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Dočekala ga je tamo ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković koja je tom prilikom iznijela i kratki osvrt na prošlu godinu.

– U 2018. godini smo imali sveukupno oko 30.000 intervencija. Od toga je 8.000 intervencija bilo na terenu, a 22.000 ambulantnih. To je otprilike standard svake godine. Više pacijenata imamo za vrijeme vikenda i blagdana. Na Novu godinu smo imali oko 80 ambulantnih pacijenata što je za 140 posto više nego običnim vikendom – rekla je ravnateljica.

Nastavila je da su imali 83 pacijenta s dijagnozom autnog infarkta miokarda od kojih su 43 zbrinuli prema KB Dubrava u Zagrebu.

– Imali smo i oko 30.000 sanitetskih prijevoza pacijenata, taj dio isto ne smijemo zaboraviti. Sve u svemu, u 2018. godini sveukupno smo liječili 60.000 pacijenata, odnosno pola županije – rekla je M. Hanžeković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Sredstva za pripravnost im, kako kaže, svake godine osigurava Županija u svom proračunu u iznosu od 200.000 kuna.

– Plan za 2019. nam je edukacija kadrova. Prijavili smo se na natječaj Ministarstva zdravstva, projekt je vrijedan 500.000 kuna i prva faza je već prošla, nadamo se da će i druga. U pripremi je i edukacija naših građana o osnovnim postupcima zbrinjavanja pacijenata da bi se stopa smrtnosti smanjila. Krenut će se i s energetskom obnovom zgrade, taj projekt je vrijedan 1,400.000 kuna. Dobili smo 700.000 nepovratnih sredstava i 500.000 nam osigurava Županija – pobrojala je ravnateljica.

Dodaje kako su jedan od bolje opremljenih zavoda po pitanju voznog parka i kadrova.

– Trenutno imamo 115 zaposlenika i fali nam jedan liječnik u ispostavi Đurđevac, ali i to pokrivamo s vanjskim suradnicima – zadovoljna je M. Hanžeković.

Župan Darko Koren nije mogao sakriti zadovoljstvo radom Zavoda i njihovim zaposlenicima.

– Treba zahvaliti i čestitati ljudima koji su dostupni 24 sata dnevno 365 dana u godini. Mi im kao Županija možemo pomoći jedino materijalnim preduvjetima da bi njihov rad bio kvalitetan i uspješan, a to je prije svega nabava vozila i opremanje voznog parka koji se sa svom svojom opremom najbitniji sastavnik kada govorimo o tom materijalnom preduvjetu. Služba je dobro organizirana i opremljena, pomagat ćemo im i dalje – zadovoljan je Župan.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×