25.2 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
CLIL ROBOTIK MEISTERSCHAFT

FOTO/VIDEO Koprivničanci iznimnim vještinama i znanjem osvojili drugo mjesto na velikom natjecanju njemačkog instituta
F

Pogledajte njihove nastupe.

Ne propustite

Drugo po redu natjecanje CLIL Robotik Meisterschaft održano je ove subote u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu.

Inače, natjecanje karakterizira povezanost robotike i njemačkoga jezika uz zabavu i druženje. Projekt je u Hrvatskoj pokrenuo Goethe-Institut 2016. godine, a prvo se natjecanje održalo prošle godine, pri čemu su sudjelovale samo srednje škole, dok su sada uključene i osnovne. Dakle, sudjelovalo je osam škola iz Hrvatske, a bodovi osnovnih i srednjih škola iz istoga grada zbrajali su se za ljestvicu konačnoga poretka.

Tim Gimnazije Frana Galovića koji su činili Leticija Crnković, Doris Hegedušić, Lana Deverić, Lorena Horvat i Mario Cmrk osvojio je drugo mjesto. Uz programiranje robota potrebno je bilo izraditi prezentaciju na temu Zbrinjavanje otpada od plastike, papira i metala u sadašnjosti i budućnosti.

Za nastup na njemačkom jeziku učenike Lanu, Lorenu, Marija i Anu pripremao je profesor Neven Kekez, a radionice s Leticijom Crnković i Doris Hegedušić održavala je profesorica Kristina Ledinski. Osnovnoškolci su se pripremali u svojoj školi sa svojim nastavnicima.

U nastavku pogledajte kako su izgledali nastupi Koprivničanaca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krim istraživanje

POLICIJSKA AKCIJA Pala banda dilera, dvije godine su zgrtali novac na drogama

Četiri muškarca osumnjičena su zbog "dilanja" droge, kao i konzumiranja, javlja koprivničko-križevačka policija. Provedeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcima sa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×