19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NAŠA PODRAVINA, JAKO DOBRA VINA

FOTO Đurđevački slikar Petar Petrović nastavlja oduševljavati svojim radovima
F

U Gradskoj knjižnici Đurđevac otvorena je njegova 22. samostalna izložba.

Ne propustite

Izložba Petra Petrovića naziva Naša Podravina, jako dobra vina, otvorena u prostorima Gradske knjižnice Đurđevac.

Đurđevačkom slikaru ovo je 22. samostalna izložba, ostvarena u suorganizaciji Gradske knjižnice Đurđevac, Muzeja Grada Đurđevca i Grada Đurđevca. Na likovnoj sceni ovaj umjetnik lokalnog izričaja nalaze se od 1958. godine. Kontinuiranim radom sudjelovao je aktivno u likovnim događanjima u gradu, na radionicama, samostalnim i skupnim izložbama i ostalim manifestacijama.

Putujući na svojem biciklu uočava i vjerno bilježi te od zaborava pokušava očuvati veliki dio tradicije, kulture, etnologije i etnografije Podravine koja je uglavnom već nestala iz današnjeg načina života. Pritom ostaje vjeran naivnom, ali prije svega svojem originalnom likovnom izričaju.

Na samom otvorenju, o životu slikara govorila je ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, Bernarda Ferderber, a o djelu ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel. Petrović je okupljene počastio s nekoliko glazbenih djela na harmonici.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×